Kærshovedgård: Ansatte er utrygge

Der har allerede ifølge Ekstra Bladet været både været hærværk, ildspåsættelse og trusler mod ansatte på det udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast.

Kærshovedgård

En ansat på det tidligere fængsel og nuværende udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast, fortæller i dag i Ekstra Bladet, hvordan nogle af beboerne har skabt problemer henover sommeren.

Ildspåsættelse, hærværk og trusler om tæsk mod personalet er ifølge  avisen hverdagskost.

Smed rundt med maden
- ( ...) I en periode var de 45 afviste asylansøgere utilfredse med maden og smed rundt med den, hver gang der var kartofler eller andet, de ikke kunne lide. Vi har også haft et tilfælde af ildspåsættelse og en fløj, der blev udsat for massivt hærværk. Rudeknusninger har vi også set meget af, og en aften talte vi 18 ruder, der var smadret, fortæller en ansat, der ønsker at være anonym, til Ekstra Bladet.

Giver en utryg hverdag
Brian Hedensted, der er afdelingsformand for Fængselsforbundet, og områdetillidsrepræsentant i Midt- og Nordjylland, bekræfter overfor TV MIDTVEST, at det handler om rudeknusning, ildspåsættelse, hærværk og trusler mod personalet.

- Det er meget individuelt, hvordan det påvirker personalet, men det er mit indtryk, at det giver en utryg hverdag. Det gør det ikke rart at gå på arbejde, forklarer han.

Politikerne må på banen
Afdelingsformanden håber, at politikerne snart kommer på banen, idet han peger på, at stedet er et udrejsecenter og altså ikke en varig bolig for de nuværende beboere.

- Jeg savner, der bliver taget stilling. Mig bekendt har man ikke sendt nogen ud af landet der fra endnu.

Ingen mulighed for sanktioner
I mellemtiden ønsker Brian Hedensted at personalet får nogle redskaber til at håndtere uromagerne på centret. Som i øvrigt kun udgør en lille gruppe af beboerne.

- Lige nu bruger de deres erfaring. Men der er ikke andre redskaber. Det er absurd, at der ikke er nogen muligheder for at håndtere de borgere, der laver ballade, siger han.

Flere er på vej
Lige nu bor der ifølge Ekstra Bladet 45 afviste asylansøgere på Kærshovedgård. Udrejsecentret er berammet til at huse op imod 600 beboere, hvoraf cirka 200 er udviste kriminelle.

- Mig bekendt er de værste er ikke en gang kommet endnu. Er det så meningen at personalet bare skal kigge på, når de kommer? Man kan bare frygte, hvad sker der så? Hvis vi har nogen nu, der ikke vil følge personalets anvisninger, hvad så når der kommer endnu flere? Spørger Brian Hedensted.

TV MIDTVEST forsøger i dag at få en kommentar fra udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).