Internat manglede hjælp til moderløse killinger - og så væltede beskederne ind

Brande Internat var endt i lidt af en kattepine. De manglede plejefamilier til at håndfodre de små moderløse killinger. Men et Facebook-opslag fik frivillige på stribe til at tilbyde deres hjælp.

Selvom de fleste nok kan blive enige om, at små kattekillinger er ret så nuttede, så er der nogle få, for hvem de er uønskede.

quotePlejefamilierne er alfa og omega, det kan ikke lade sig gøre uden dem.

Birgit Karlsen, internatleder, Brande Internat.

Siden årsskiftet har Brande Internat taget næsten nyfødte og moderløse killinger ind, der kræver pleje dag og nat. Og de har modtaget langt flere, end de havde regnet med.

- Inden for et døgn var der kommet omkring 30 katte, og vi havde simpelthen ikke nok flaskemødre i vores kartotek, som vi kunne ringe til, siger Birgit Karlsen, som er internatleder på Brande Internat.

Derfor valgte de i torsdags at ty til Facebook. I et opslag beskrev internatet, at de var på deres ’grædende knæ’ og havde hårdt brug for frivillige, der ville hjælpe med at opflaske de efterladte killinger.

- Vi har simpelthen ikke mandskab nok til det. Plejefamilierne er alfa og omega, det kan ikke lade sig gøre uden dem, siger Birgit Karlsen.

Deres råb om hjælp blev hørt, og faktisk fik de langt flere henvendelser, end de havde turdet håbe på. Hele 443 kommentarer og 2200 delinger af Facebook-opslaget blev det til, og der tikkede beskeder ind fra hele landet.

- Det er jo fantastisk, for vi var ved at være bekymrede. Det er positivt og overvældende, at der er så mange, der følger med, og som tager det til sig, at vi har brug for hjælp. Det luner, og det er godt, siger Birgit Karlsen.

Lige så krævende som babyer

En af dem, der gerne ville åbne sit hjem for de små katte, er Bettina Vestergaard. Sammen med datteren har hun taget turen hele vejen fra Vejle for at blive godkendt til opgaven.

- Jeg så opslaget i fredags, og jeg holder meget af dyr. Jeg havde egentlig besluttet, jeg ikke selv skulle have flere, men så synes jeg, det her var en god anledning til alligevel at gøre en forskel for sådan et par killinger i sommeren, siger Bettina Vestergaard.

Bettina Vestergaard har prøvet at have en plejekilling før og synes, det er fantastisk at se de små killinger vokse og udvikle sig.
Bettina Vestergaard har prøvet at have en plejekilling før og synes, det er fantastisk at se de små killinger vokse og udvikle sig.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Både hun og datteren har erfaring med at være plejefamilie for en moderløs kat. Men alligevel skal de have en times undervisning, inden de kan tage killinger med hjem.

Blandt andet skal de være opmærksomme på kattenes vægt, søvn og spisevaner, forklarer Birgit Karlsen fra Brande Internat.

- Det er ligesom med babyer, de skal kunne spise og sove. Det er fast arbejde hver tredje time døgnet rundt, når de er helt små, siger hun.

Efter nogle måneder i plejefamilie, er det meningen, at de små killinger skal vende tilbage til internatet, når de er 12 uger gamle og klar til resten af deres liv.

Har man selv et uønsket kæledyr eller finder man dem efterladt, så kan Dyrenes Beskyttelse kontaktes på telefon 1812.