Halloween-børn, nej tak! Zara gider ikke, folk rasler hos hende

Jane Wang Olesen fra Holstebro har ligesom så mange andre gjort noget ud af halloween. Men hos Zara Lyngholm i Ikast er hun helst være fri for, at børn kommer og banker på, så derfor har hun ikke et græskar til at stå.
Jane Wang Olesen fra Holstebro har ligesom så mange andre gjort noget ud af halloween. Men hos Zara Lyngholm i Ikast er hun helst være fri for, at børn kommer og banker på, så derfor har hun ikke et græskar til at stå.
Foto: Jane Wang Olesen

Halloween har for længst overhalet fastelavn som højtid for slikglade børn.

Men hos Zara Lyngholm skal de ikke banke på. Det har kvinden fra Ikast slået op i byens Facebook-gruppe.

- Det er lidt for meget at skulle rasle og banke på døre, synes jeg, når man også gør det til fastelavn, siger hun.

Den 32-årige kvinde er mor til to. Og i skolen og i børnehaven fejrer hendes børn halloween, så hun har egentlig halloweenslik i huset.

Sådan skrev Zara Lyngholm tirsdag klokken 17.39.

Men hun har ikke sat et græskar eller anden pynt op, der inviterer børn til at banke på for at sige ”slik eller ballade”.

Det forhindrer dog ikke børnene i at troppe op alligevel.

- Det bliver ikke accepteret, at der er ikke er sat noget ud, siger Zara Lyngholm.

Derfor så hun sig tirsdag sen eftermiddag nødsaget til at lave et opslag i gruppen ’Vores By Ikast’. Det gjorde hun med en vis forsigtighed.

- Jeg ved, at man skal træde varsomt med at lave opslag, og alle har hver deres holdning og mening, siger hun.

Andre steder er klar

Nogle ville måske frygte at få hældt en skidtspand af ord ud over sig efter sådan et opslag. Men det er Zare Lyngholm sluppet for indtil videre.

Hun er godt klar over, nogle gerne vil have besøg, selvom de ikke har sat et græskar udenfor. Det kunne være ældre mennesker, der bliver glade, når børnene kommer forbi.

Men hun synes nu alligevel, det ville være rart, hvis børnene forstod, at der er mange steder, som er pyntet op og dermed inviterer til, at man banker på.

Og så er der altså også steder, hvor man ikke skal banke på.

Gav alligevel slik til raslere

Kommer der alligevel børn forbi, får man dog ikke en sur Zara Lyngholm at se i døråbningen.

For noget af det halloweenslik, hendes datter skal have med til en halloweenfest i skolen, er nu blevet brugt som nødration.

- Jeg er en af dem, der har rigtig svært ved at afvise børn.

- Så jeg er jo gået ind at finde noget halloweenslik i skabet, og så fik de (raslende børn red.) lidt alligevel, siger Zara Lyngholm.