Gasflasker for mere end 50.000 kroner stjålet – nu søger politiet vidner

To forskellige steder har tyve stjålet gasflasker. Borgere, der får tilbudt billige gasflasker til grillen, opfordres til at tippe politiet.

Henover weekenden har ukendte gerningsmænd stjålet gasflasker til en samlet værdi af mere end 50.000 kroner fra forhandlere i Skive og Ikast.

Fredag eftermiddag og lørdag morgen brød tyve et hegn op til grovvarehandlen Miljøfoder i Ikast. Her stjal tyve i alt 35 gasflasker til en samlet værdi af 27.000 kroner. 

- Vi opfordrer folk, der bliver tilbudt billige gasflasker, til at holde nallerne væk og give et tip til politiet i stedet for, siger Erik Kristensen fra lokalpolitiet i Herning. 

- En hæler er også en stjæler, tilføjer politikommissæren. 

Det var her hos Miljøfoder på Rømersvej i Ikast, at tyve ad to omgange stjal 35 gasflasker.

To indbrud samme weekend

Mandag morgen kunne medarbejderne hos XL BYG på Bjørnevej i Skive konstatere, at ubudne gæster havde brudt hegnet op til trælastens område og derefter også brudt buret til opbevaring af trælastens gasflasker op. 

I Skive slap tyvene af sted med i alt 43 gasflasker til en anslået værdi af 26.000 kroner. 

- Det er nok ikke en Fiat Punto, man er kørende i, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive med henvisning til det relativt store antal tunge gasflasker, som tyvene er sluppet af sted med. 

Det er tredje gang, trælasten i Skive får stjålet gas og flasker for et større beløb. Og det er ikke ualmindeligt at tyve går målrettet efter de kostbare gasflasker. 

- Jeg erindrer, at vi har haft et par tyverier af gasflasker indenfor det seneste halve år, siger Niels Bach. 

Hos lokalpolitiet i Herning lyder det sandsynligt, at det kan være de samme gerningsmænd, der har været i gang flere steder over weekenden. 

- Vi har jo i hvert fald før set, at tyve har kørt rundt og begået målrettede indbrud flere steder ad gangen, siger Erik Kristensen. 

Han fortæller, at borgere med tips om gasflasketyverierne kan benytte 'tip politiet' funktionen på nettet. 

Tyveriet af i alt 43 gasflasker skete her på Bjørnevej i Skive på et tidspunkt i løbet af den forgangne weekend.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.