Erhvervsklima: Ikast-Brande endnu engang topscorer

Sætter sig på førstepladsen i ny undersøgelse.Thisted klarer sig dårligst af de midt- og vestjyske kommuner.

Det er efterhånden ved at blive en vane: Ikast-Brande Kommune har endnu engang placeret sig helt i top i Dansk Industris store undersøgelse af erhvervsklimaet i 96 danske kommuner.

På den nye liste indtager Ikast-Brande førstepladsen. Det gjorde kommunen også sidste år, ligesom den har gjort det seks gange ud af syv mulige.

Administrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, siger i en pressemeddelelse, at den flotte placering kan forklares med, at et enigt byråd i flere år har arbejdet målrettet på at forbedre virksomhedernes forhold.

- Borgmester Carsten Kissmeyer er i tæt kontakt og dialog med erhvervslivet, og virksomhederne ved, at de kan få hurtig kontakt, og at der altid bliver fulgt op på tingene. Kommunens medarbejdere har samme holdning og attitude til virksomhederne, siger Karsten Dybvad. 

Herning nummer fire

Og borgmesteren selv er stolt.

- Vi har nogle helt fantastiske medarbejdere med den rette indstilling og måde at gribe opgaverne an på. Det og et enigt politisk fokus på at sikre arbejdspladserne gode rammevilkår og ikke mindst et erhvervsliv, der indgår konstruktivt i samspillet med kommunen, er vores helt klare force, siger Carsten Kissmeyer.

Næstbedste midt- og vestjyske kommune er Herning på fjerdepladsen, mens Thisted som nummer som 88 må finde sig i at være den dårligst placerede kommune her fra landsdelen.

Undersøgelsen bygger på data fra 44 forskellige indikatorer - det er tal fra Danmarks Statistik sammenholdt med resultater af en stor spørgeskemaundersøgelse.

Dansk Industri er i øvrigt ikke alene om at offentliggøre lister over kommuners erhvervsklima. Dansk Byggeri har også sin egen undersøgelse - sidste gang var Ikast Brande placeret som nummer 29.

Se hvordan de midt- og vestjyske kommuner klarer sig på dette kort fra Dansk Industri.

 

For sjette gang er Ikast-Brande Kommune landets bedste til at håndtere erhvervslivet.

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.