Dropper sag om valgfusk

Statsadvokaten vil ikke rejse tiltale mod valgstyrer i Ikast-Brande. Der var tale om en tanketorsk og ikke et forsøg på at påvirke valget.

Valgstyrer Kaare G. Graversen fra Dansk Folkeparti i Ikast-Brande Kommune slipper for at skulle en tur i retten for valgfusk.

Ikast-Brande Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at statsadvokaten har besluttet droppe sagen, fordi det ikke er muligt at bevise, at Graversen var skyldig - og fordi han selv har betegnet sin handling som en tanketorsk.

Sagen handler om en episode efter valget til EU-parlamentet den 25. maj 2014. Graversen var valgstyrer, og under optællingen noterede han to kandidatnavne på to brevstemmesedler. Den slags er i strid med reglerne, og valgbestyrelsen for Ikast-kredsen besluttede at melde sagen til politiet for at sikre en uvildig undersøgelse.

Borgmester Carsten Kissmeyer (V) glæder sig i en pressemeddelelse over, at sagen nu er afsluttet.

- Valgbestyrelsen er glade for, at sagen ikke har givet anledning til at rejse sigtelse mod Kaare G. Graversen, da der var tale om en tanketorsk og ikke et ønske om at påvirke valghandlingen, siger han.

TV MIDTVEST omtalte sagen på denne måde efter valget i maj sidste år:

Valgstyrer Kaare Graversen noterede et par kandidatnavne på to brevstemmesedler til gårsdagens valg. Nu er han meldt til politiet.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.