Bestseller donerer en dags omsætning

Tøjgiganten Bestseller fra Brande donerer en enkelt dags omsætning til godgørende formal.

Når der fredag den 10. april bliver solgt en vare i en af Bestsellers butikker eller webshops, vil indtægterne gå til velgørende formål. Tøjvirksomheden i Brande, der blandt andet har mærkerne Vero Moda og Jack & Jones.  

Bestseller ønsker ikke at sætte et præcist tal på, hvor meget der kan blive doneret, men at det drejer sig om én dags global omsætning, fortæller Mogens Werge, CSR- og kommunikationsdirektør hos Bestseller. Det er ikke småpenge, der er tale om.

I Bestsellers regnskabsår for 2013/14 omsatte koncernen for 20,1 milliarder kroner. Omregnet til én dags omsætning svarer det til nogenlunde 55 millioner kroner.

Tre projekter får halvdelen

Halvdelen af salget hos den danske tøjkoncern vil gå til tre projekter hos henholdsvis Internationalt Red Barnet, Unicef og Gain - Den Globale Alliance for bedre ernæring.

Den resterende halvdel af omsætningen vil gå til 39 lokale velgørenhedsorganisationer rundt om i verden.

I Danmark gælder det Red Barnet og organisationens projekt "Plads til alle", der skal gøre en indsats for trængte børnefamilier i Danmark og give børnene adgang til et aktivt fritidsliv.

- Når en stor virksomhed som Bestseller går ind og tager et medansvar for nogle af de børn, der har det allersværest, er det virkelig noget, der kan mærkes, både i Danmark og i resten af verden, siger generalsekretær i Red Barnet, Mimi Jakobsen.

Red Barnet vil bruge den internationale donation til at sikre bedre forhold for børn på kinesiske kostskoler, mens Gain vil forebygge underernæring blandt børn i Indien.

Unicef vil bekæmpe, at børn dør af malaria i Kenya, Angola og DR Congo.

 

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.