Vil somalier udtale sig i drabssag?

Retssagen mod den 29-årige somalier, der er tiltalt for drabet på socialrådgiver Birthe Christiansen, begynder i dag. Det store spørgsmål er, om han selv for første gang vil udtale sig om sagen.

I dag begynder retssagen om Birthe Christiansen, der den 27. januar 2010 blev dræbt på parkeringspladsen foran sin arbejdsplads. Hun var socialrådgiver hos Jobcenteret i Holstebro, og tiltalt for drabet er en 29-årig somalier, der var en af Birthe Christiansens klienter. I tidligere grundlovsforhør har Kamal Omar Yusouf nægtet sig skyldig, men ellers har han ikke ville udtale sig. Når retssagen mod ham i dag begynder i retten i Viborg, er der afsat tid, hvis han for første gang vil udtale sig om sagen.

Kollegaer også i retten

I eftermiddag er planen, at seks af Birthe Christiansens kollegaer skal fortælle, hvad de så og oplevede den 27. januar 2010. Der er i alt afsat fem retsdage til sagen, og planen er, at der falder dom den 13. maj. Men hvis Kamal Omar Yusouf ikke vil udtale sig, kan retssagen gå hurtigere, og dommen kan dermed falde tidligere. Anklageren kræver, at den tiltalte får en tidsubegrænset forvaringsdom og efterfølgende bliver udvist af landet.

TV/MIDT-VEST følger hele dagen retssagen - både her på hjemmesiden og i vores udsendelser på TV.