Vil glæde hårdt ramte familier i julen: Ægtepar deler gratis pakkekalendere ud til børn

Familien Carstens i Ulfborg deler pakkekalendere ud til børn, som ellers ikke ville få gaver i juletiden. Indtil videre har de pakket mere end 800 gaver ind.

Der er ingenting som glæden ved at give. Sådan er det i hvert fald hos familien Carstens i Ulfborg.

Her laver de pakkekalendere til udsatte familier. Betalt af egen lomme. Fordi de ikke kan lade være, og fordi de ved, hvor meget det kan betyde med en pakkekalender i juletiden.

quoteHvis du kan glæde så mange børn med en gave, så er det det hele værd

Carina Marie Svanborg Carstens

- Jeg er selv vokset op i en familie, hvor det ikke var børnene, der blev prioriteret. Så kom jeg i en plejefamilie, hvor de lavede en pakkekalender til mig. Og den følelse af at få en gave hver dag, det var fantastisk. Og hvis du kan glæde en masse børn med en gave, så er det det hele værd, fortæller Carina Marie Svanborg Carstens, som lige nu er hjemmegående.

Og der er masser af opbakning fra hele familien. Mens børnene hjælper med at pakke ind, hjælper manden mest af alt med økonomien, og med at putte bånd på et par af gaverne.

- Jeg synes, det er kanon, for det er godt at gøre noget for andre. Der er mange børn, som er glemt i julen, fordi folk tænker for meget på sig selv, siger Svend Åge Carstens.

Pakker gaver ind hver dag

At pakke alting ud og ind og op, det et meget hårdt og krævende job.

Indtil videre har familien pakket omkring 800 gaver ind til børn i alderen 2-10 år. Gaverne er til de familier, som ikke har så mange penge til julehygge, og råd til at give deres børn en pakke hver dag i juletiden. 

- Selvfølgelig skal du være en familie, som sidder stramt i det. Men ellers er der ikke så mange krav. Det skal bare være familier, som har brug for det, fortæller Carina.

Carina Marie Svanborg Carstens er lige nu hjemmegående, og bruger derfor meget af sin tid på gaver.

- Jeg bruger mellem 4 og 6 timer om dagen, for det hele skal koordineres. Så eksempelvis søskende får nogenlunde det samme, forklarer Carina.

En kostelig affære

Julen varer længe, men koster mange penge. 

Det er ikke kun tid, som Carina og familien bruger på at lave pakkekalendre til børn. Familien har fået flere gaver sponsoreret, men også selv købt masser af gaver ind.

- Budgettet startede på 5.000 og det er vi langt over. Bare i slik har vi brugt 1.200 - så vi er nærmere 10.000 kroner nu, fortæller Carina.

Penge som blandt andet går fra familiens to børns egne pakkekalendere, ligesom familien har forsøgt skrabe lidt ekstra sammen fra deres budget de sidste måneder. Altsammen for at give en hjælpende hånd til dem, som har mere brug for det.

- Vi har sparet den seneste tid, og så er alle børnepengene fra oktober og november blevet brugt til det her, fortæller Carina.

Familien har allerede nu besluttet, at de næste år vil pakke endnu flere gaver ind til udsatte børn. Allerede til januar går de i gang med at samle ind igen, fordi de ikke kan lade være.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.