Vestjysk landmand vinder gastronomi-pris

Gårdejer Henrik Sundgaard fra Ørnhøj ved Holstebro er en af syv danske diplommodtagere, som hædres af Det Danske Gastronomiske Akademi.

Henrik_Sundgaard.jpg

Henrik Sundgaard fra Ørnhøj modtager Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom. I en pressemeddelelse skriver akademiet, at Henrik Sundgaards mælk, der forarbejdes til gourmetosten Unika Kry, er af exceptionelt høj kvalitet.

Det økologiske landbrug Sundgaard er en af blandt ganske få danske mælkeproducenter, som er godkendt til at levere upasteuriseret råmælk til osteproduktion.

- Det er helt sikkert et skulderklap, at vi bliver anerkendt for vores arbejdet med et æresdiplom. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, så det var en glædelig overraskelse. Vi vil gerne levere endnu mere råmælk til osteproduktion. Det går langsomt fremad med efterspøgslen, men det skulle gerne blive endnu mere, siger Henrik Sundgaard.

Stolthed hos Arla Unika

Hos aftageren af råmælken fra Sundgaard, Arla Unika, er gastronomisk ansvarlig, John Gynther, stolt af, at Det Danske Gastronomiske Akademi i år har valgt at hædre en råmælksproducent.

- Det kræver en ekstra indsats at frembringe et produkt, der er ekstra godt. Den gode mælk fra Sundgaard er fundamentet for den videre forædling, der sker på mejeriet og på affinage lageret, og derfor særdeles vigtig for kvaliteten af det endelige produkt, siger John Gynther i pressemeddelelsen.

Kendiskokkenes akademi

Det Danske Gastronomiske Akademi har eksisteret siden 1964 og er en forening af personer, som arbejder for at fremme mad- og måltidskulturen i Danmark. Blandt medlemmerne af akademiet er blandt andre Claus Meyer, Lars Sonne-Hansen og brødrene Price, som alle er anerkendt for deres kulinariske og gastronomiske indsatser.