Vestjyde vil forvandle mudder til fransk paradis

For nogle år siden var Knud Christensen i Paris. Her besøgte han Marie Antoniettes Have i Versailles. Nu vil han skabe haven i Vestjylland.

Det har regnet voldsomt i månedsvis, og det har resulteret i, at jord er blevet til mudder. Det afholder dog ikke Knud Christensen fra at gå i haven.

For nogle år siden var han i Paris, og her besøgte han Marie Antoniettes Have i Versailles. Haven vil han nu skabe på en mark i Vestjylland.

- Den var jo helt fantastisk, og jeg tror altså, mulighederne er nogenlunde de samme her, siger Knud Christensen, som også går under navnet Flamingo-Knud.

quoteDen var jo helt fantastisk, og jeg tror altså, mulighederne er nogenlunde de samme her.

Flamingo-Knud

Derfor har han fundet sin 35 år gamle gravemaskine frem, for nu skal der graves, læsses og køres tusindvis af tons jord væk. For intet fransk paradis uden en sø. En meget stor sø endda. Planen er, at den skal være 200 meter lang og 100 meter bred.

- Der skal være små laguner og indsøer, og så kommer der også til at være to øer, fortæller Flamingo-Knud.

Grøn turisme

Knud Christensen har i forvejen Flamingo Naturpark, som er en stor rekreativ have beliggende lige uden for Vemb. Han trak også i arbejdstøjet dengang, Flamingo-parken skulle anlægges, og derfor ved han nogenlunde, hvad han går ind til.

- Det kan godt blive en lang sommer, siger Knud Christensen, som dermed også konstaterer, at haven ikke lige sådan står færdig.

Det er ikke kun blomster og vand, som haven kommer til at byde på. Rundt om søen skal der være ni huse, som turister kan leje sig ind i. Alle skal være selvforsynende med energi fra solceller.

- Det bliver grøn turisme. Det er et nyt ord, men det tror jeg, vi kommer til at høre mere og mere. Jeg tænker om 20 år, så er det rigtig mange steder, men hvorfor skal det her ikke være det første?, siger Flamingo-Knud.

Selvom han har helt styr på, hvordan haven skal se ud, så ved han endnu ikke, hvad det helt perfekte navn er til den kommende franske/vestjyske have.

Flamingo-Knud og gravemaskinen har lang vej endnu. 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Livsstil.