Våben og narko i Struer: Læs hvad der kom frem på dag 2 i retssagen

TV MIDTVEST er til stede ved retten, hvor de tiltalte nu skal forklare sig.

Sagen ventes at forløbe over 17 dage ved Retten i Holstebro.
Sagen ventes at forløbe over 17 dage ved Retten i Holstebro.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Retten i Holstebro danner tirsdag rammerne om dag 2 i en spektakulær sag, der involverer politiagenter og flere skydevåben.

Tirsdag får offentligheden for første gang lov til at høre, hvordan de tre tiltalte ser på sagen.

TV MIDTVEST er til stede i retten og liveblogger.

3. okt kl. 12:55

Dagens retsmøde er slut for i dag

Specialanklager Jakob Kjær har ikke flere spørgsmål til den 32-årige værkstedsejer. Dermed slutter dagens retsmøde.

Retssagen fortsætter torsdag den 12/10, hvor den 32-åriges forsvarer skal starte med at stille spørgsmål til sin klient.

TV MIDTVEST lukker dermed ned for dagens liveblog.

3. okt kl. 12:52

Erkender sig skyldig i besiddelse af blandt andet machete og strømpistol

Anklageren spørger den 32-årige ind til nogle forhold i tiltalen, der drejer sig om besiddelse af en række våben. Det gælder et par signalpistoler, en bunke patroner, en machete og en strømpistol. Den 32-årige gentager, at han erkender sig skyldig i forholdet, som hans forsvarer også sagde på retssagens første dag.

Det samme gælder et forhold om, at den 32-årige har indgivet en falsk tyverianmeldelse fra sit autoværksted. Det gentager han også forsvarerens udtalelse om, at han erkender sig skyldig i.

3. okt kl. 12:36

32-årig svarer på spørgsmål om narkobesiddelse

Retten vender tilbage med meldingen om, at anklager Jakob Kjær får lov til at fremlægge udtalelsen med det forbehold, at den 32-årige ikke fik opremset sine rettigheder på forhånd.

Det fremgår af et udskrift af udtalelsen, at den 32-årige har tilkendegivet over for politiet, at han var i besiddelse af noget narkotika.

Den 32-årige er fortsat rolig og fattet i sin måde at besvare anklagerens spørgsmål. Anklageren bliver lidt utålmodig, idet den 32-årige nægter at give anklageren navnet på en person, den 32-årige har været i telefonisk kontakt med.

3. okt kl. 12:11

Forsvarer protesterer mod oplæsning af udtalelse til politiet

Den 32-årige tiltalte har givet en udtalelse til politiet tidligere, men det er ikke sket i forbindelse med en formel afhøring. Anklager Jakob Kjær vil gerne have den 32-årige til at forholde sig til den udtalelse, men det protesterer den 32-åriges forsvarer imod. Hendes holdning er, at fordi klienten ikke har fået at vide, hvad hans rettigheder var, da han sagde det pågældende til politiet - altså at han ikke havde pligt til at udtale sig, så kan det ikke bruges i retten.

Dommerne og nævningetinget har meldt ud, at der bliver 10 minutters pause, mens de vender indsigelsen.