Utroskab førte til slagsmål med kniv: Videoer viser tiltalt slå, sparke og råbe ad offer

En 25-årig mand fra Holstebro er tiltalt for drabsforsøg. Mandag skulle han forklare sig i retten.

En 25-årig tiltalt erkender at have været i slagsmål den 25. marts i Holstebro. Han nægter sig dog skyldig i drabsforsøg.
En 25-årig tiltalt erkender at have været i slagsmål den 25. marts i Holstebro. Han nægter sig dog skyldig i drabsforsøg.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Han tog en kniv med sig ud på gaden, men havde ikke i sinde at bruge den. 

- Jeg skulle bare skræmme dem væk. 

Sådan forklarede en 25-årig mand selv om en episode, der udspillede sig 25. marts sidste år på Vestergade i Holstebro. 

Forklaringen har han givet mandag formiddag i Retten i Holstebro, hvor han er tiltalt for at have forsøgt at slå en anden mand ihjel med netop en kniv og for efterfølgende også at have begået grov vold mod offeret. 

Utroskab gik angiveligt forud for knivstik

Ifølge den tiltalte, der i retten bærer et gråmeleret jakkesæt med en lyseblå skjorte under, var han og offeret venner før episoden 25. marts.

I februar havde den tiltalte dog fundet ud af, at vennen havde været sammen med hans kæreste, og derfor var de ikke på talefod i tiden efter. 

Den tiltalte fortalte i retten, at han følte, at den tidligere ven prøvede at provokere ham, men han ignorerede ham.

Den 25. marts havde den forhenværende ven, der senere samme dag blev offeret i sagen, kontaktet den tiltalte igen. Den tiltaltes tidligere kæreste havde overbevist den tiltalte om at ringe til vennen, fordi han nok bare ville sige undskyld. 

Men ifølge den tiltalte forløb den telefonsamtale mest med, at manden svinede den tiltaltes tidligere kæreste og hendes familie til, ligesom han også skulle have sagt til den tiltalte, at han ville slås, og at han ville komme til ham.

- Det var ikke meningen

Den tiltalte forklarede stille og roligt i retten, at han var blevet "pissebange", og derfor havde han taget en kniv med sig.

- Men det var ikke meningen, at jeg skulle bruge den, forklarede han.

Den tidligere ven ankom, ifølge den tiltalte, til Vestergade i bil sammen med mindst en anden.

Han gik ud af bilen, skubbede til den tiltalte og gav ham en knytnæve. Den tiltalte forklarede, at han da trak kniven frem, og husker at han viftede med den og ramte offeret i nakken bagfra, med hvad han husker som to snit.

- Det var ikke meningen, at jeg skulle ramme ham med kniven. Jeg reagerer bare, efter han slår mig, bedyrede han fra vidneskranken i rettens sal A. 

Efter fulgte flere slag og et spark, husker den tiltalte. Til sidste søgte offeret sikkerhed i et hus på Vestergade, og kort tid efter ankom politiet til adressen og anholdt den dengang 24-årige mand, der altså nu er tiltalt for både forsøg på manddrab, overtrædelse af knivloven samt grov vold.

Den tiltalte nægter sig skyldig i at skulle have forsøgt at dræbe sin tidligere ven. Han erkender simpel vold, som er en mildere paragraf i straffeloven, og så erkender han at have haft en kniv på sig.

Naboer filmede slagsmål

I retten er der mandag formiddag blevet afspillet indtil flere videoer fra gerningsstedet. De er alle optaget af forskellige naboer, som har filmet episoden gennem vinduerne.

På en video høres den tiltalte råbe "I will fucking kill you" (jeg slår dig fucking ihjel, red.). 

Det husker han ikke selv at have sagt, men han kan godt høre, at han siger det på videoen. Han mener dog ikke, at det var hans hensigt. 

- Det er bare, hvad man siger, når man er sur, forklarede han, da hans forsvarer spurgte ind til det.

En anden video viser, at den tiltalte banker hårdt på en glasdør ind til et hus, hvor det blødende offer netop har søgt tilflugt. Den del har den tiltalte også selv optaget på sin telefon. I retten kan han dog ikke huske, hvad han ville eller hvorfor han gjorde det. 

- Måske skulle jeg bare spille smart, lød det.

Mandag eftermiddag skal offeret i sagen afgive forklaring. Der er afsat i alt fire dage til at behandle sagen.