Syv mænd anholdt efter vildt slagsmål med knive og slagvåben

Politiet rykkede talstærkt ud, da der blev meldt om et masseslagsmål med flere rumænske mænd i Staby.

Håndjern
Foto: Flemming Christensen

Syv rumænske mænd blev natten til lørdag anholdt efter et voldsomt slagsmål på en landejendom ved Staby vest for Ulfborg.

Præcist hvad der udløste slagsmålet, står indtil videre hen i det uvisse, men politiet oplyser, at en af de rumænske mænd på et tidspunkt sendte en sms til mændenes arbejdsgiver, fordi han var utryg ved at være på ejendommen. 

Meldingen i sms´en gik på, at mændene var fulde og var oppe at slås med knive og hamre.

 - Da arbejdsgiveren nåede frem, blev han angrebet af to brødre, som tilsyneladende var de mest aktive i slagsmålet. Den ene kom med to knive og den anden med en hammer, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Skar sig i lægmusklen

Det lykkedes arbejdsgiveren at slippe væk og slå alarm, og politiet rykkede herefter talstærkt til stedet.

- Vi var derude med to hundepatruljer, to beredskabsvogne og en indsatslederbil. Når vi får en melding om, at syv personer er i slagsmål med knive og slagvåben, sender vi nok til, at vi kan sætte os på situationen, siger vagtchefen.

Ingen af de involverede kom til skade - bortset fra den ene af de to brødre, som måtte behandles på sygehuset i Herning. Men det skyldtes ifølge politiet formentlig, at han skar sig i den ene lægmuskel, da han prøvede på at sparke en dør ind under jagten på arbejdsgiveren.

Politiet overvejer nu, hvad mændene skal sigtes for. Ingen af dem bliver fremstillet i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.