Superstudent fik et snit på 12,1 - nu kommer hun med opfordring til andre unge

Med et snit på 12,1 fra gymnasiet, følte Abinaja Jeyapalan sig presset til at udnytte sit høje snit. Nu opfordrer hun andre unge til at føle efter, når de skal vælge uddannelse.

Abinaja Jeyapalan er i dag 22 år gammel og går på læreruddannelsen i Holstebro.
Abinaja Jeyapalan er i dag 22 år gammel og går på læreruddannelsen i Holstebro.
Foto: Privatfoto.

Da Abinaja Jeyapalan fik studenterhuen på fra Herningsholm Teknisk Gymnasium i 2020, var det med 12 i huen og et samlet karaktergennemsnit på 12,1.  

I tre år havde hun lagt alt sin tid og energi i at få 12-taller. Derfor følte hun et pres for at bruge sit snit til at starte på jordemoderuddannelsen, fordi det var en af de uddannelser, der krævede et meget højt snit for at komme ind. Men hun endte med at droppe ud. 

- Jeg var farvet af at ville have en prestige uddannelse, der krævede et højt snit, siger Abinaja Jeyapalan. 

Uddannelsen var ikke rigtig for hende 

Selvom det lød godt i Abinaja Jeyapalans øre at være startet på en videregående uddannelse, der krævede et højt snit for at komme ind, fandt hun efter kort tid ud af, at hun egentligt ikke interesserede sig for jordemoderfaget. 

Derfor blev hun nødt til at mærke efter og droppe ud af det, hun troede, var drømmestudiet.  

- Jeg kunne ikke lide uddannelsen, og da jeg først havde taget beslutningen, så var jeg bare så glad og lettet. Det var den helt rigtige beslutning, siger Abinaja Jeyapalan. 

Drop prestigen og følg dit hjerte 

Efter to sabbatår i henholdsvis en børnehave og vuggestue stod det klart for Abinaja Jeyapalan, at den rigtige vej for hende havde noget med børn at gøre. 

- Nu læser jeg til lærer i Holstebro, og det er helt fantastisk. Det er her, jeg hører til, siger hun.

For hende handler prestige nu ikke længere om, hvilken uddannelse, der har det højeste snit, men i stedet om at der er prestige i at finde et fag, som man virkelig brænder for. 

- Som lærer får jeg mulighed for at spille en kæmpe rolle i samfundet og have en vigtig funktion for børns læring. Det er prestige for mig, siger hun.  

Derfor opfordrer hun andre unge til at følge sit hjerte og gå med det, der føles rigtigt for den enkelte, og ikke hvad andre eller samfundet forventer af en. 

- Man skal gå efter det, som man virkelig brænder for, siger Abinaja Jeyapalan. 

Karakterer er ikke alt 

I gymnasiet lod Abinaja Jeyapalan sig definere af karaktererne. Det var det, der gav hende trivsel og gjorde hende glad. Nu hvor hun har gået på læreruddannelsen i to år og kigger tilbage, så er hendes råd nu til andre, at det er vigtigt at huske på, at karakterer ikke er alt. 

- Man skal huske på, at en karakter ikke definerer en som person. Det viser kun, hvordan man har klaret sig i et fag, i et område. Det, der definerer dig som person, er dine værdier, siger hun. 

Abinaja Jeyapalan endte med at have to sabbatår, og det har givet hende en pause væk fra karakterræset og muligheden for at kunne mærke efter, hvilken vej der gav mening for hende. 

- Jeg vil anbefale det til alle andre. Det er så vigtigt at komme ud og prøve noget andet end skole, siger hun.