Stort skulderklap til ung karatekæmper

18-årige Mads Viberg Larsen vandt to guldmedaljer og høstede hæder ved DM i Holstebro.

Den 18-årige karatekæmper Mads Viberg Larsen fra Budo Sportskarate Holstebro kan se tilbage på en stor weekend.

Ikke alene vandt han to guldmedaljer ved de danske mesterskaber, der blev afviklet i Gråkjær Arena i Holstebro. Han blev også kåret til DMs bedste kæmper og fik samtidig overrakt Jesper Juls mindelegat på 2.500 kroner.

- Det er dejligt at få den anerkendelse. Ikke mindst fordi det er mit første år i seniorrækken, og fordi min storebror Joakim tidligere har fået hæderen, siger den unge karatekæmper, der stammer fra Lemvig. 

Mads Viberg Larsen blev dansk U21-mester i kategorien minus 75 kilo og vandt samtidig guld i samme vægtklasse hos seniorerne.

- Han kan gå hele vejen

Han har gået til karate i omkring syv år og beskrives af cheftræneren i Budo Sportskarate Holstebro, Kim Brix Andersen, som et særdeles stort talent.

- Jeg havde ventet noget stort af ham til DM, og det indfriede han. Han er et megastort talent, og hvis alt flasker sig, kan han gå hele vejen og blive europamester og måske verdensmester, siger Kim Brix Andersen.

Mads Viberg Larsen drømmer om at repræsentere Danmark ved OL. Karate er på det olympiske program i 2020 i Japan.

Jesper Juls Mindelegat er oprettet til ære for politibetjenten Jesper Jul, der i 2016 blev skudt foran politigården i Albertslund. Han var meget aktiv inden for karate og vandt flere gange det danske mesterskab.

Mads Viberg Larsen med beviset på, at han blev kåret til stævnets bedste kæmper.
Mads Viberg Larsen med beviset på, at han blev kåret til stævnets bedste kæmper.
Foto: Kim Brix Madsen (privat)
Se video fra DM-stævnet i Holstebro.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.