Splitternøgen provokunstner blev stoppet af politiet: - Jeg nåede ikke at sætte penis på Jesus

Uwe Max Jensen var i dag på Nørregade i Holstebro for at lave et kunstværk – helt uden tøj på.

Politiet greb ind, da provokunstneren – og medlem af Stram Kurs – Uwe Max Jensen i dag lavede et kunstværk på Nørregade i Holstebro.

For 10. gang på 11 år var han mødt op for at lave Jesus-figurer med erigerede penisser ud af piberensere.

Det gør han som en hyldest til sin afdøde kollega Jens Jørgen Enna Thorsen fra Holstebro, der var kunstner og provokatør.

Jens Jørgen Thorsen malede for mange år siden Jesus med erigeret penis. Det er det værk, som Uwe Max Jensen hylder hvert år ved at genskabe det i piberensere.

Forstyrrelse af den offentlige fred

I år blev han imidlertid ikke færdig. Han havde nemlig valgt at lave værket splitternøgen. 

Det fik politiet til at gribe ind. Uwe Max Jensen fik besked på at komme ned fra den stige, han stod på, og tage sit tøj på igen.

Video: Søren Grenderslev. 

Uwe Max Jensen fortæller, at han er uforstående overfor, at han ikke måtte udføre kunstværket nøgen.

- Det er ikke i sig selv en forbrydelse at være nøgen i det offentlige rum. Og det var ikke mit indtryk, at jeg forstyrrede eller krænkede nogen, siger Uwe Max Jensen.

"Virkeligheden greb ind"

Han fortæller også, at han ikke nåede at gøre kunstværket færdigt.

- Jeg manglede at sætte penis på Jesus. Det er det mest karakteristiske ved værket, så det er jeg træt af. Men virkeligheden blander sig nogle gange, når man laver kunst i den, siger han.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at Uwe Max Jensen får en bøde for forstyrrelse af den offentlige orden og blufærdighedskrænkelse.

Allerede i februar 2019 lovede Uwe Max Jensen, at 2020 ville blive et år udover det sædvanlige. Den 2. februar 2019 sagde Uwe Max Jensen:

- Næste år vil jeg sætte skulpturen op helt nøgen. Jeg har fundet ud af, at hvis jeg optræder nøgen, så plejer der tit at komme et forholdsvist stort publikum.

Indslag fra 2019 om Uwe Max Jensens værk til minde om den afdøde kunstner Jens Jørgen Thorsen.