Spilletyve taget på fersk gerning

To spilletyve blev taget på fersk gerning, da de stjal fra en spilleautomat med en elektronisk jammer i Ulfborg.

To mænd på 49 og 39 år forsøgte i går at stjæle fra en spillehal ved grillbaren på Holmegade i Ulfborg.

Men ejeren af grillbaren tog tyvene på fersk gerning, og det lykkedes ham at tilbageholde den ene af de to tyve, indtil politiet kom og anholdt ham klokken 18.05. Grillejeren formåede dog ikke at tilbageholde begge tyve , og den ene tyv stak af til fods.

Politiet lykkedes med at sende en hundepatrulje ud efter tyven, og de kunne anholde ham kl. 18.50.

Nægter skyld

Selvom de to mænd blev taget på fersk gerning, nægter de sig skyldige.

I nat blev mændene løsladt, efter politiet havde afhørt dem. De to mænd, der kommer fra Skive og Ishøj ved København, vil senere blive stillet for en dommer.

Elektronisk jammer

Tyvene benyttede et stykke elektronisk udstyr, en jammer, til at narre spilleautomaten til at tro, at der var kastet penge i maskinen. På den måde kunne tyvene spille gratis, indtil der var gevinst.

- Det er ikke første gang, det sker. Vi har haft rigtig mange sager, hvor tyvene stjæler med det elektroniske udstyr, siger vicepolitikommisær Gert Østergaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Til gengæld er det første gang, det lykkes for politiet at fange gerningsmændene, der benytter den elektroniske jammer til at stjæle fra spilleautomater.

Politiet oplyser, at der har været en 10-12 lignende sager i landsdelen.

- Vi håber, at det kan have en præventiv effekt, at vi nu har mulighed for at vise den elektroniske anordning frem, siger Gert Østergaard med henvisning til billedet øverst i artiklen.

Endnu en civil anholdelse

I sidste uge var der flere eksempler på borgere, der tog sagen i egen hånd, når tyve forsøgte at stjæle.

- Det er endnu et eksempel på, at borgerne selv tager affære, men man skal huske at tænke på egen sikkerhed, når man tilbageholder nogen, siger Gert Østergaard

En indehaver af en spillehal satte en effektiv stopper for to mænds snyderi.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.