Søger nye medlemmer: - Når du tager hjelm på, siger du ja til at få tæsk

Holstebro Dragons på jagt efter nye medlemmer på Superbowl-søndag.

Nicki Mølgaard Jensen prøvede amerikansk fodbold for første gang, da Holstebro Dragons forsøgte af få nye medlemmer. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

For Nicki Mølgaard Jensen er amerikansk fodbold noget, der normalt foregår i fjernsynet. Men i dag blev han pakket ind i skulderpuder og hjelm for at prøve sporten - sådan helt bogstaveligt på egen krop.

- Jeg er lidt spændt på at finde ud af, hvor meget smerte der kommer til at være på min krop senere i dag og i morgen, siger Nicki Mølgaard Jensen.

Det er Holstebro Dragons, der holder prøvetræning, så alle nye kan komme og forsøge sig med den ovale bold og de hårde tacklinger.

Lige pludselig fandt jeg ud af, at min størrelse passede perfekt herude. De havde brug for mig som den jeg var.

Asbjørn Viller, Sportschef, Holstebro Dragons

At det er lige idag, er ingen tilfældighed. Natten til mandag er der nemlig Superbowl fra USA, årets største kamp - overhovedet.

Lettere mørbanket

Amerikansk fodbold er både for de lidt store drenge, og dem der har lidt temperament, der koger.

- Jeg har sådan lidt aggression i mig, som jeg skal af med. Og hvis jeg ikke kommer af med det, så kommer det ud på andre uheldige måder. Og der er amerikansk fodbold en sindssyg god måde at komme af med det på, for når du tager hjelm på, så siger du selv ja til at få tæsk. Og du kan også selv få lov til at uddele nogle tæsk, siger Jacob Harris, der er spiller i Holstebro Dragons.

Læs også NFL-legende fra Struer bliver amerikansk statsborger

Sportschefen i klubben begyndte selv at spille, da han vejede 170 kilo.

- Jeg troede ikke, jeg kunne være med. Jeg troede ikke, jeg kunne holde til det. Jeg troede ikke, jeg kunne være en del af sporten, men lige pludselig fandt jeg faktisk ud af, at min størrelse passede perfekt herude. De havde brug for mig som den jeg var. Og det gjorde, at jeg havde meget mere lyst til at dyrke sporten, fortæller sportschef, Asbjørn Viller.

Trods masser af sved på panden og lettere mørbanket, så er Nicki Mølgaard Jensen klar på at prøve igen.

Men inden næste træning er der lige fællesskab med de nye gutter. De skal nemlig se Superbowl sammen i nat.

02:08 Luk video