Røvede købmand for cigaretter med økse: Nu er han fundet

Politiet håber, at offentligheden kan hjælpe med at finde frem til manden.

2:03
Det var en 14-årig, der sad bag kassen.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

Opdatering:

Politiet har nu fundet frem til en 28-årig, der er mistænkt for at stå bag røveriet. Det skriver politiet på Twitter, hvor man takker for mange tips.

  Søndag aften udviklede det sig noget uventet og dramatisk i Min Købmand i Thorsminde, da en røver trådte ind i butikken med en økse i hånden omkring klokken 19. 

  Røveren truede den unge medarbejdere bag kassen til at udlevere kontanter og syv pakker cigaretter, inden han forlod butikken og flygtede i en mørk bil med en medgerningsmand, oplyser lokalpolitiet i Holstebro.

  - Den unge mand, der står bag kassen, parerer bare ordre, og giver røverne det, han beder om, og det er rigtig godt, for det er dét, han skal gøre i sådan en situation, fortæller Niels Peter Skræddergaard, der er købmand i Min Købmand i Thorsminde.

  Da røveren forlod butikken, kom to kunder ind, som sammen med medarbejderen fik kontaktet politiet og købmanden.

  - Det er da en forfærdelig oplevelse. Det er jo ingenting, røveren er kommet afsted med, så jeg spekulerer meget mere på personalet, og på hvordan de har det efter sådan en grim oplevelse. Men medarbejderen virkede meget fattet og afklaret efterfølgende, fortæller Niels Peter Skræddergaard.

  Den unge medarbejders far ankom også til butikken efter røveriet, og han blev tilbudt psykologhjælp efterfølgende.

  Butikkens videoovervågnings materiale er givet videre til politiet, og Niels Peter Skræddergaard håber, at det kan føre til en pågribelse .

  - Jeg håber selvfølgelig, at han bliver fanget. Jeg har været købmand i 25 år, og heldigvis har jeg aldrig oplevet røveri i en af mine butikker før nu. Det kan jo nok ikke undgås, og så var det os denne gang, fortæller han.

  I butikken gør de ellers, hvad de kan for at forebygge røverier, blandt andet ved at have meget videoovervågning og have en lav kassebeholdning, som de også havde søndag aften.

  Det lykkedes ikke politiet at finde gerningsmanden lige efter, og derfor efterlyser Midt- og Vestjyllands Politi røveren.

  Det tøj, røveren var iført, blev efterfølgende fundet i en vejkant i nærheden.

  Min Købmand i Thorsminde åbnede til normal tid i dag.