Politikerne blev nysgerrige: Lokal organisation har succes med at hjælpe unge i job

Der var mere end kaffe på programmet, da flere erfarne politikere besøgte Café Care. Her blev der snakket socialt ansvar og jobs til udfordrede unge.

Signe Vind Christensen hjalp med at servere cookies og kaffe for politikerne, da de var på besøg.
Signe Vind Christensen hjalp med at servere cookies og kaffe for politikerne, da de var på besøg.
Foto: Simon Hvid Sig, TV MIDTVEST

Café Care er egentligt lukket om tirsdagen, men denne tirsdag er der gjort en undtagelse for en lille gruppe af folketingets politikere.

De er kommet på besøg for at høre om organisationen Code of Cares evner til at skabe bro mellem virksomheder og mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

En af dem, Code of Care har hjulpet, er Signe Vind Christensen, som til dagligt arbejder i caféen og i dag serverer kaffe for politikerne:

- Det har i hvert fald gavnet mig rigtig godt. Jeg er blevet mere udadvendt og blevet bedre til at tolerere at snakke med andre mennesker. 

Socialt ansvar

Signe Vind Christensen har nogle psykiske udfordringer, der forhindrer hende i at have en almindelig hverdag og skolegang. 

Code of Care er etableret i Holstebro og har de seneste 12 år udviklet metoder, der inspirerer virksomheder i hele landet til at tage socialt ansvar, ved at skabe jobs til mennesker, der har psykiske, fysiske eller sociale udfordringer. På organisationens egen café, begynder de fleste tilknyttede.

Code of Care er en nonprofit organisation, hvor Tommy Wølk er udviklingschef.
Code of Care er en nonprofit organisation, hvor Tommy Wølk er udviklingschef.
Foto: Simon Hvid Sig, TV MIDTVEST

 - Småjob er et sted, hvor mange finder nogle opgaver, som kan løses uden en hård deadline, uden man behøver en højere uddannelse, og som kan hjælpe et menneske ind på arbejdsmarkedet, siger Tommy Wølk, der er udviklingschef i Code of Care.

Mangel på arbejdskraft

Selvom der blev serveret kaffe for politikerne under deres besøg, så er det organisationens metoder, der har lokket politikerne en tur forbi:

- Jeg kan godt lide idéen om, at man viser ansvarlighed, og at vi hjælper nogle af de medborgere, som har det svært. Hjælper den tilbage på arbejdsmarkedet. Det er godt for den enkelte, men det er også godt for samfundet, for vi mangler arbejdskraft, siger Folketingets formand, Søren Gade (V), og supplerer:

- Det er ikke en omkostning, at hjælpe mennesker ind på arbejdsmarkedet. Det er en investering.

Vil hjælpe andre

På Café Care bliver Signe Vind Christensen klædt på til at komme videre ud på arbejdsmarkedet.

- Det er lidt ligesom alle andre arbejdspladser, nogle dage er lidt federe end andre, men det er klart, at jeg har åbnet mig meget mere op som person, og jeg har fået det markant bedre af at være hernede til dagligt.

Selv drømmer hun om at få et job, hvor hun kan hjælpe andre, og så håber hun, at Code of Care bliver bredt endnu længere ud end til de 20 kommuner, som de allerede har spredt sig til:

- Jeg synes da bare, at det skal ud i resten af landet.