Politiet skød mand i Holstebro: Her er, hvad vi ved om sagen

Få overblikket over sagen, som nu er overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Kun et mindre område af Holstebro er fortsat afspærret lørdag aften.
Kun et mindre område af Holstebro er fortsat afspærret lørdag aften.
Foto: Andrea Marie Marschall, TV MIDTVEST

Lørdag eftermiddag klokken 16.35 skød betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi efter en mand på gaden i centrum af Holstebro. 

Politiet blev tilkaldt til området lørdag eftermiddag, efter anmeldelser om en mand, der opførte sig voldsomt. 

Episoden endte med et skud fra politiet, og manden er efterfølgende afgået ved døden. 

Truede med køkkenkniv

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at flere borgere har kontaktet politiet lørdag eftermiddag og anmeldt en mand for vold, trusler og hærværk, hvor butiksruder i midtbyen og ruder i biler, som holdt parkeret på en parkeringsplads nær Musikteateret i Holstebro, er blevet knust. 

Vidner fortæller til TV MIDTVEST, at de har oplevet en mand være truende, og komme løbende med en køkkenkniv efter tilsyneladende tilfældige personer på gaden. 

Det fik politiet til at rykke ud for at anholde manden, som vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi kaldte "voldsom."

I forbindelse med anholdelsen skød politiet imod manden, og et vidne fortæller, at manden lå på jorden foran River Saloon i Holstebro, og at han så livløs ud. 

Manden er efter skuddet afgået ved døden. 

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse lørdag aften. 

Han blev efter episoden fløjet til hospitalet i Skejby med en Akutlægehelikopter, og politiet har ikke ønsket at hverken be- eller afkræfte om manden døde af skud fra politibetjente, oplyse, hvornår han er afgået ved døden, eller hvordan han i så fald er blevet ramt af betjentenes skud. 

Område afspærret hele lørdag

Siden lørdag eftermiddag har politiet været massivt til stede i Holstebro centrum, og afspærret området omkring Musikteateret, Den Røde Plads og Brotorvet. 

- Vi har sikret området for at efterforske, hvad der er sket, og taler med vidner, så vi får klarlagt episoden, fortalte vagtchef i Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even. 

Lørdag aften efterlyser politiet dog fortsat vidner til episoden og de hændelser, der ligger forud, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Du kan kontakte politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen. 

0:29

Politiklagemyndigheden overtager sagen

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, som efterforsker de anmeldelser om vold, trusler og hærværk, der ligger i tidsrummet lørdag eftermiddag op til klokken 16:35, oplyser politiet. 

Men Den Uafhængige Politiklagemyndighed har nu overtaget efterforskningen af hændelsen omkring det afgivne skud.

- Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) modtog den 28. oktober 2023 kl. 16.50 underretning fra Midt- og Vestjyllands Politi om en episode kort forinden, hvor en mand i forbindelse med en politiforretning i Holstebro midtby blev ramt af skud fra politiet.

Sådan skriver Politiklagemyndigheden i en pressemeddelelse lørdag aften. 

Heri står der også, at Politianklagemyndigheden nu iværksætter en undersøgelse af episoden, fordi en person er afgået ved døden som følge af politiets indgriben, eller mens vedkommende var i politiets varetægt. 

Patruljerer fortsat - og opfordrer ofre til at søge hjælp

Politiet oplyser videre i en pressemeddelelse, at intet tyder på, at mandens handlinger var terror eller en del af organiseret kriminalitet og tilføjer, at det fortsat er trygt at færdes i Holstebro: 

- Der er ingen fare for naboer eller andre borgere. Man kan trygt færdes i Holstebro - også i aften. Vi er i dialog med restauratørerne og organisationen Kirke Care fra samarbejdet Trygt Natteliv i Holstebro, skriver politiet.

Alligevel vil politiet fortsat være til stede og have gående patruljer i det centrale Holstebro lørdag og søndag, oplyser politiet. 

Borgere opfordres til at henvende sig til patruljen, hvis man har brug for at tale om hændelserne lørdag eftermiddag, eller til at kontakte organisationen Offerrådgivningen. 

Både Offerrådgivningen og organisationen Kirke Care vil have folk på gaden i Holstebro i aften, man kan tale med.

Kontakt Offerrådgivningen på telefon 116 006.

Hverken Midt- og Vestjyllands Politi eller Den Uafhængige Anklagemyndighed har yderligere at tilføje til sagen, oplyses det.