Politiet konfiskerede Dianas bil uretmæssigt: Da hun fik den tilbage, var den fuld af mug

Først fik Diana Schmidt stjålet sin bil, så blev den beslaglagt, og da hun endelig fik den tilbage, var den muggen.

2:26
Diana Schmidt havde set frem til at få sin bil tilbage efter fire måneder, men da hun så den fik hun et chok. Bilen var fuld af mugpletter.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Hvide mugpletter på sæder, paneler, seler og måtter. Det var det syn, der mødte Diana Schmidt fra Ulfborg, da hun i mandags ville hente sin Citroén DS 7 Crossback hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Der springer nærmest mug ud på mig, da jeg åbner dørene. Bilen er total gennemrådden. Jeg var tudefærdig, siger Diana Schmidt.

For knap fire måneder siden blev hendes franske luksusbil til en halv million kroner stjålet og efterfølgende beslaglagt af politiet. Tyven havde kørt i hendes bil så påvirket af alkohol, at han kørte vanvidskørsel, og efter nye regler fra marts sidste år valgte politiet derfor at konfiskere bilen.

Tyven var en nær bekendt af Diana Schmidt, og derfor har der været tvivl om, hvorvidt den skulle konfiskeres eller ej. Men i december afgjorde retten, at hun skulle have sin bil tilbage, og derfor mødte hun i mandags op ved politiets lagerplads for at hente den.

- Jeg siger til betjenten, at jeg ikke sætter mig ind i den bil, for det er fuldstændig grotesk. Men så får jeg besked på, at bilen skal fjernes den dag, siger Diana Schmidt.

Hun ringede derfor til sin advokat, som rådede hende til at køre bilen på et værksted med det samme for at få en vurdering af skaderne.

Bilen står derfor nu hos Bojsen Biler i Holstebro, hvor sæder og måtter er blevet renset, bremseskiverne er skiftet, og alle overflader inde i bilen er blevet rengjort med rodalon.

- Der er skader for 15.000-20.000 kroner, siger værkfører Simon Jespersen.

Værkfører Simon Jespersen er ved at tørre Diana Schmidts ordentligt igennem med en varmeblæser.
Værkfører Simon Jespersen er ved at tørre Diana Schmidts ordentligt igennem med en varmeblæser.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Politiet beklager forløbet

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er politikommissær Kim Steiniche, der er leder af logistikafdelingen, ked af forløbet.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at vi har udleveret et køretøj, der er i ringere stand, end da vi modtog det.

- Der er selvfølgelig mulighed for at indgive en klage, og så vil vi se på en eventuel erstatning, siger han.

Den proces har Diana Schmidt allerede sat gang i, og hun vil have erstatning for mere end bare de skader, som nu er ved at blive ordnet på værkstedet. Hun vil også søge om erstatning for den Opel Insignia fra 2010, som hun har købt i mellemtiden, men som ikke nødvendigvis kan sælges for samme pris, som hun har givet.

- Vi er i gang med at stille erstatningskrav til politiet både for den tid, de har haft bilen, hvor de i bund og grund ikke skulle have haft den, nu når jeg har vundet sagen. For de ting, der er sket på bilen. Og så selvfølgelig også for den bil, som jeg har været nødt til at anskaffe mig, der måske ikke længere har samme værdi, siger hun.

Sidste år beslaglagde Midt- og Vestjyllands Politi flere end 200 biler efter de nye regler om vanvidskørsel. Hvor mange af dem, der er blevet leveret tilbage til ejerne, vides ikke.