Politiet dropper forsøg

HK-ansatte skal ikke længere møde som anklagere i retten

Midt- og Vestjyllands Politi har opgivet et meget omtalt forsøg med at lade HK-ansatte møde som anklagere i retten.

Det sker efter at Rigsadvokaten har præciseret, at det som udgangspunkt er jurister, der skal fungere som anklagere. Derudover kan politidirektørerne også give tilladelse til, at politifolk møder som anklagere - men altså ikke HK-ansatte.

Svend Larsen, der er statsadvokat ved Rigsadvokaten, understreger dog over for TV/Midt-Vest, at Rigsadvokaten ikke direkte har givet Midt- og Vestjyllands Politi ordre til at droppe forsøget.

Rigsadvokaten har præciseret reglerne for at ordningen fra Midt- og Vestjylland ikke skal sprede sig. Men det midt- og vestjyske kunne godt være fortsat, understreger Svend Larsen.

Politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi siger, at der har været været blandede erfaringer med forsøget. En af byretterne har ikke for eksempel ikke villet acceptere HK´ere som anklagere.

Forsøget blev indført for at lette arbejdspresset for politiets jurister - ideen var at lade HK-ansatte tage sig af mindre komplicerede sager, og at juristerne så kunne bruge tiden på de mere indviklede.

Interview med politidirektør Jens Kaasgaard:

01:04 Luk video