Overtrådt: Overraskende fyring af Agesen

Toptrænere bekymret for kvindehåndbolden efter fyring af cheftræner Niels Agesen i Team Tvis Holstebro. Se den nye udgave af Overtrådt her.

Det kom som en gedigen overraskelse for store dele af håndbold-Danmark, da Team Tvis Holstebro i går meddelte, at succestræneren Niels Agesen stopper i klubben efter denne sæson.

Det fremgår af debatten i den nyeste udgave af TV MIDTVESTs håndboldmagasin Overtrådt.

- Hvis man isoleret kigger på Niels´arbejde igennem 10 år i dameafdelingen i Team Tvis Holstebro, er han vel den træner i kongeriget Danmark, der har gjort det bedst. Han har flyttet holdet fra 1. division op til toppen af dansk kvindehåndbold og vundet en titel internationalt, siger cheftræneren for Ribe-Esbjerg, Claus Uhrenholt, der selv har en fortid i Team Tvis Holstebro.

Gang i fusionsplanerne?

TTH angiver en presset økonomi som årsagen til at skille sig af med Niels Agesen - til trods for at man netop havde forlænget aftalen.

- Det undrer mig, at man ikke har kunnet finde de penge i en så stor koncern, at man har været nødt til at fyre en af landets bedste trænere. Det bekymrer mig en lille smule - allermest for dansk håndbold, at vi måske skal se sådan et hold trappe ned, siger cheftræneren for Silkeborg-Voel KFUM, Jakob Andreasen.

Cheftræneren for Skive fH, Ryan Zinglersen, konstaterer, at damehåndbolden generelt styrtbløder økonomisk - og spår, at det igen kan sætte gang i fusionstankerne mellem flere af de jyske klubber.

- Det er helt klart et signal om, at man ikke værdsætter dameholdet så meget, som man har gjort tidligere.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.