Overblik: Vestjysk Banks historie

For Vestjysk Bank har den seneste tid været præget af tab og dårlige vurderinger. Herunder kan I få et overblik over bankens historie siden 2002.

2002:

Vestjysk Bank og Nordvestbank (med Frank Kristensen som direktør) fusionerer - Frank Kristensen bliver ny ordførende direktør.

2004:

Årsresultat for 2003 - Vestjysk Bank har tjent næsten en kvart million kroner i 2003 og det er 123% bedre end året før. Ifølge den ordførende direktør i Vestjysk Bank, Frank Kristensen, skyldes det gode regnskab en markant vækst i både ind- og udlån, kursreguleringer og ikke mindst bankens salg af aktier i Totalkredit til Nykredit.

Oktober: Direktør i Vestjysk Bank, Flemming B. Nielsen, fratræder sin stilling. Den ordførende bankdirektør Frank Kristensen kommer alene til at stå i spidsen for Vestjysk Bank

2008:

I løbet af det sidste år er markedsværdien faldet med godt 48%

29. september: Vestjysk Bank fusionerer med Ringkøbing Bank og Bonusbanken - det gør Vestjysk Bank til den sjettestørste.

2009:

Vestjysk bank fik før skat et overskud på 254 millioner kroner. Udover finanskrisen er bankens regnskab også blevet belastet af overtagelsen af Bonusbanken og fusionen med Ringkjøbing Bank. Efter omstændighederne betegner direktør Frank Kristensen årets resultat som tilfredsstillende.

2010:

Vestjysk Bank kom ud af 2009 med røde tal på bundlinien. Banken, der har hovedsæde i Lemvig, offentliggør i dag sit årsregnskab med et underskud på 65 millioner kroner efter skat - mod et overskud på 258 millioner kroner året før.

Vestjysk Bank afviser den advarsel, som Finanstilsynet har sendt til banken. Vestjysk Bank er blandt de 40 pengeinstitutter, der har fået en advarsel fra Finanstilsynet. Men bankens ledelse slår fast på, at der ingen risiko er ved at have penge i banken.

2011:

Vestjysk Bank kan nu vise et plus på bundlinjen på ti millioner kroner før skat.

Banken må nedskrive med en milliard. Eksperter mener, at banken er i knæ.

10. januar:I dagbladet Børsen er det kommet frem, at de største danske banker ikke vil hjælpe, hvis Vestjysk Bank skulle gå hen at krakke. Det er oplysninger, der skulle være lækket fra et fortroligt telefonmøde mellem storbankernes direktører mandag. Nyheden fik Vestjysk Banks aktiekurs til at falde med 16 procent.

2012:

Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank smelter sammen. Man regner med at kunne spare 25 millioner kroner i omkostninger ved at skære i det administrative personale.

22. februar:Vestjysk Bank offentliggør et underskud på 423 millioner kroner

26. martsVestjysk Bank indleder aktietegning af over 30 millioner nye aktier. Det er en del af bankens kapitalplan, der skal styrke likviditet- og kapitalgrundlaget. Aktierne bliver solgt til 10 kroner og 40 øre pr styk.

21. majVestjysk Bank er fortsat en af de mest risikable banker i Danmark. Det viser en ny analyse som blev offentliggjort.

6. septemberVestjysk Bank er ikke stærk nok til at klare sig selv i fremtiden - det spår en ny analyse fra Danske Markets.

25. septemberAdm. direktør Frank Kristensen bliver fyret. Banken skal nedskrive med en milliard kroner.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.