Nyt formodet ulveangreb ved Ulfborg

31 får har fredag morgen måttet lade livet på grund af et formodet ulveangreb i Stråsø Plantage mellem Holstebro og Ulfborg.

Peter Helén har brugt dagen på at samle døde får ind og kører de overlevende til et andet sted.
Peter Helén har brugt dagen på at samle døde får ind og kører de overlevende til et andet sted.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Fårehyrden Peter Helén fik sig noget af et chok, da han tog på arbejde fredag morgen. 

Hele morgenen og det meste af dagen er gået med at samle døde får ind ind og aflive får, som var blevet bidt efter et formodet ulveangreb i Stråsø Plantage natten til fredag.

- Da vi kørte derud i morges, finder vi to døde dyr på den første mark og ti mere, som vi var nødt til at aflive, fordi de var blevet skambidt. På den anden mark finder vi to døde mere og 17 yderligere, vi var nødt til at aflive, siger Peter Helén, der er fårehyrde ved Storålam.

Fårehyrden har i alt mistet 31 fra plantagen mellem Holstebro og Ulfborg, og det er noget, der gør ondt på Peter Helén.

-Det er noget forbandet svineri, og det er frygteligt. Alt det her skambidning er ikke sjovt at se, og ulven har haft ordentlig fat i dyrene, fortæller fårehyrden.

 
 
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Formodentlig en ulv 

Man kan ikke være sikker på, at det er en ulv, der har været ved at dræbe fårene. Tidligere har man set, at både ræve og hunde kan gøre samme skade. Men Peter Helén føler sig sikker på, at der er tale om en ulv.

- Vi har jo set det her før. Jeg tror, vi har mistet 250 dyr i alt, og det minder meget om det, vi har set tidligere. Nu skal vildtkonsulenten foretage sin DNA-test, men han mener også, at det ligner et ulveangreb.

Nu vil fårehyrden undgå, at ulven kommer tilbage efter flere får, og derfor flytter han nu dyrene til et andet sted.

- Nu læsser vi de overlevende får på en trailer og kører dem til en anden fold. Hegnet var i orden, og der var 6800 volt i. Det var et ulvesikkert hegn, og hvis den så alligevel bare springer over hegnet, så er vi nødt til at flytte dem, fortæller Peter Helén.

Det er ikke første gang, at området omkring Stråsø Plantage rammes af formodede ulveangreb. Det skete også i juli sidste år, hvor en kvie blev dræbt af en ulv.

 
 
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST