Jægerformand: Komplet vanvittig hæder af ulveskytte

Danmarks Jægerforbund er langt fra begejstret for den hæder, som en ulve-modstander-forening onsdag overrakte Mourits Troldtoft. Troldtoft skød og dræbte en ulv i 2018 og blev efterfølgende dømt i både by- og Landsretten.

- Komplet vanvittig hæder!

Sådan indleder Danmarks Jægerforbund en officiel udtalelse på forbundets hjemmeside, efter det i denne uge kom frem at foreningen Ulvefrit Danmark har indsamlet penge til en medalje til ulveskytten Mourits Troldtoft.  

Onsdag overrakte foreningen medaljen og et ukendt pengebeløb til Mourits Troldtoft. Overfor TV MIDTVEST erkendte foreningens formand, at hæderen var en åben provokation. 

- Formålet med indsamlingen er at skabe noget debat. Vi har i længere tid prøvet at få fat i politikere og sikre, at der skete noget, men det har været fuldstændig umuligt, sagde formand Steffen Troldtoft tirsdag til TV MIDTVEST. 

quoteAt hædre en dømt mand for at have nedlagt en totalfredet ulv tager alligevel prisen for komplet idioti

Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforbund

Steffen Troldtoft er både Mourits Troldtofts søn og formand for Ulvefrit Danmark. I forbindelse med hæderen af sin far, understregede Steffen Troldtoft dog, at han i foreningens behandling af forslaget om at samle penge ind til formandens far, havde erklæret sig selv inhabil og derfor ikke deltaget i beslutningen. 

Jærgerformand: Komplet idioti

Formand for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen, siger en den officielle udmelding fra jægerforbundet, at han har svært ved at udtrykke, hvor grotesk onsdagens begivenhed er.

- Normalt er jeg en besindig jyde, der ikke smider om mig med hverken store eller udskammende ord, men, som der er lagt op til, at hædre en dømt mand for at have nedlagt en totalfredet ulv tager alligevel prisen for komplet idioti, siger Claus Lind Christensen.

- Jeg håber og tror på, at denne vanvittige happening taler helt for sig selv. Og med tanke på, at nogen kan finde på at hædre folk for at bryde lovgivningen, så er jeg så meget desto mere glad for, at vi på nuværende tidspunkt er i gang med at se på faunaforbrydelser i Vildtforvaltningsrådet, så vi kan komme dette uvæsen til livs.

Sidste år blev Mourits Troldtoft idømt 40 dages betinget fængsel i Landsretten for at skyde ulven. Se indslag fra september sidste år: Vestre Landsret stadfæster byrettens dom om, at Mourits Troldtoft skal have 40 dages betinget fængsel for at skyde en fredet ulv sidste år