Nye billeder af vestjyske ulveunger

Der er taget nye billeder af ulvehvalpene i Vestjylland.

Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller

Flere ulveentusiaster har de seneste dage taget nye billeder af ulveungerne omkring Ulfborg.

To ulvehvalpe blev tirsdag formiddag fotograferet på en skovvej af Kim Møller, der er medstifter af det lokale netværk Ulvetracking Danmark. Han stod kun 25-50 meter fra to af de nysgerrige ulveunger.

- Det hele foregår meget udramatisk. Der gik de her 20-25 sekunder, og så fortrak de sig igen, fortæller Kim Møller til TV 2. 

Kim Møller stod tirsdag den 1. august 2017 kun få meter fra to ulveunger ved Ulfborg. Foto: Fotograf: Ulvetracking Danmark / Kim Møller

Også ulveentusiast og foredragsholder Thomas Boesdal har i midten af juli fanget en ulveunge på sit vildtkamera.

- Det der sker lige nu, er, at ulveungerne bliver forladt et sikkert sted af deres forældre, mens de jager mellem 3-6 timer af gangen for at finde føde til ungerne, siger Thomas Boesdal til TV MIDTVEST. 

Billedet er taget med vildtkamera i midten af juli.  Foto: Foto: Thomas Boesdal

Se video med den seneste status på ulveungerne fra Naturhistorisk Museum:

De første ulvehvalpe blev bekræftet i starten af juli. Her blev tre hvalpe fotograferet med et vildtkamera og verificeret af ulveeksperter fra LUPUS Instituttet i Tyskland for Naturstyrelsen.

Læs også Jæger så ulveunger - frygter nu for sine børns sikkerhed

Videooptagelser af jæger Henrik Sahlholdt viste kort efter, at der var mindst otte hvalpe i koblet.

Ulvetracking Danmark har igennem de seneste fire år sporet ulve i Jylland og på Fyn og har som lokale i Ulfborg stort kendskab til de lokale ulve. Alligevel er det yderst sjældent, at ulvene kommer så tæt på.

- Det er en af mine største oplevelser, hvor jeg tænkte: 'Det er sgu ikke sikkert, du kommer til det her igen', siger Kim Møller til TV 2.

Læs også Muldyret Daisy skal holde ulven væk