Melodi Grand Prix: X factor-Sigmund fra Sørvad på scenen i Herning

Der er flere celebre deltagere i årets felt, der skal kæmpe om at repræsentere Danmark til Eurovision. En af dem er fra Sørvad. 

Den 23-årige sanger fra Sørvad har altid drømt om at deltage i Dansk Melodi Grand Prix, og det går snart i opfyldelse, når han skal på scenen med sangen "Say My Name". Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Når Danmark til maj skal dyste i det internationale melodigrandprix, Eurovision, i Tel Aviv i Israel, kan det være et kendt dansk navn, der skal forsøge at vinde det hele.

Blandt årets deltagere er "X Factor"-semifinalisten Sigmund fra Sørvad ved Holstebro.

Den 23-årige sanger har altid drømt om at deltage i Dansk Melodi Grand Prix, og det går snart i opfyldelse, når han skal på scenen med sangen "Say My Name".

Læs også Herning bliver vært for Melodi Grand Prix 2019

Musicalsanger fra Herning

Og Sigmund får selskab af endnu en sanger fra den midt- og vestjyske landsdel. Sangeren Rasmus Faartoft fra Herning har baggrund i musicalverdenen, men stiller op til melodigrandprixet under eget navn med sangen ”Hold my Breath”.

De to sangere her fra landsdelen får selskab af flere kendte artister - blandt andre sangerinden Julie Berthelsen. Den 39-årige sangerinde har erfaring med sangkonkurrencer og fik sit store gennembrud, da hun kom på andenpladsen i "Popstars" i 2002.   

Læs også Rasmussen får bedste danske grand prix-placering i fire år

Herning vært for femte gang

For femte gang i historien er Herning vært for Dansk Melodi Grand Prix, når Jyske Bank Boxen den 23. februar danner ramme om showet.

Og i Herning glæder borgmester Lars Krarup sig til igen at være værter for Danmarks største sangkonkurrence:

I Herning Kommune har vi efterhånden en del gode erfaringer med at være Grand Prix By, og igen i år sætter vi alle sejl til for at skabe den helt rigtige Grand Prix-stemning

Lars Krarup, borgmester, Venstre, Herning Kommune

- I Herning Kommune har vi efterhånden en del gode erfaringer med at være Grand Prix By, og igen i år sætter vi alle sejl til for at skabe den helt rigtige Grand Prix-stemning, så vi glæder os helt vildt til at byde danskerne velkommen til Herning Kommune til både Melodi Grand Prix og MGP, siger Lars Krarup til DR.

 I spidsen for showet står tv-værten Kristian Gintberg og tidligere melodigrandprix-vinder Johannes Nymark.

   

Læs også Rasmussen fra Viborg vinder Melodi Grand Prix