Lærke er sendt hjem foran computeren: Frygter for sin eksamen

Lærke Silkjær Lorentzen får ligesom alle andre i 9. klasse nu undervisning hjemmefra. Det kan give udfordringer til den kommende afgangseksamen, siger ekspert.

2:33
Hjemme-undervisning ruster ikke niendeklasses-eleverne godt nok til eksamen. Det mener både en skoleleder, en ekspert og eleverne selv.

I snart ni år har Lærke Silkjær Lorentzen gået i skole. Til sommer kulminerer det hele, når hun skal op til den afsluttende eksamen på Mejrup Skole.

Men nu er hun sendt hjem. Endnu en gang. Til spisebordet og sin computer. Til hjemmeundervisning og bekymring for den ventende eksamen.

- Det er lidt nervepirrende, for man føler ikke man har den øvelse, som man kunne have håbet på, siger Lærke Silkjær Lorentzen, der går i 9. klasse på Mejrup Skole. 

For Lærke Silkjær Lorentzen og alle de andre skoleelever, der lige nu går i 9. klasse nærmer det sig snart tredje måned med online undervisning. Hun kan alle undervisningsplatformene på fingrene. 

En del af forberedelsen til den afgørende eksamen er terminsprøven. Også den er aflyst.

- Så jeg føler mig ikke rigtigt klar til at skulle op til eksamen, som gælder lidt mere, fortæller Lærke Silkjær Lorentzen.

Forsker: Det er et problem

Det er ikke kun eleverne, der er bekymrede for eksamen.

- Det er et problem, at skolerne er blevet ramt af så mange nedlukninger. Det har der været nogle sundhedsårsager til, men rent pædagogisk og fagligt er det et problem. Specielt overfor eleverne, der står og skal til afgangsprøverne snart, der kan det selvfølgelig betyde noget, og det er man nødt til at forholde sig til, siger Andreas Rasch-Christensen, Forskningschef, VIA University College.

På Mejrup Skole ved de godt, det er en udfordring for eleverne med hjemmeundervisning. 

- Det er jo klart, der er en smertegrænse på alt. Og man kan sige, at måske især i de lidt mere praktisk betonede fag, vil der være nogle ting, der er svære at gøre digitalt, siger Tom Pedersen, skoleleder, Mejrup Skole.

Både på skolen og hjemme hos Lærke Silkjær Lorentzen håber de, at der snart bliver styr på smitten, så undervisningen kan blive henne på skolen i stedet for hjemme ved spisebordet. 

- Det er logik, at hvis vi stadig kører digital undervisning til april, så bliver det lidt sværere, siger skoleleder, Tom Pedersen.

- Ja, så synes jeg godt man kan begynde at aflyse det, siger Lærke Silkjær Lorentzen.