Længe ventet afgørelse om slaverilignende forhold nærmer sig sin afslutning

Sygdom og lange vidneforklaringer har udskudt sag om om 56-årig vestjysk skibsreder, men nu nærmer den sig sin afslutning.

I dag fortsatte retssagen mod en 56-årig skibsreder fra Thyborøn, som er tiltalt for at have ansat to ghanesiske fiskere under slavelignende forhold. Retssagen begyndte tilbage i august og skulle egentlig have været afsluttet efter tre retsdage, men på grund af sygdom og særligt lange vidneforklaringer er den først nu ved at nærme sig sin afslutning.

Sagen begyndte tilbage i efteråret 2016, hvor to ghanesere ankom til havnen i Thyborøn. Det var udsigten til et vellønnet job på et skib, som skulle sejles til Afrika for at fiske ud fra den vestafrikanske kyst, der fik de to ghanesiske mænd lokket til Danmark.

Skibet forlod dog aldrig havnen i Thyborøn, fordi det efter en kollision med et andet skib endte med at støde på grund. Det betød, at de ghanesiske fiskere blev overflyttet til et andet skib.

Her skulle de så udføre småopgaver så som at male og banke rust, og det gjorde de til en løn på 1200 euro om måneden. Skibsrederen har tidligere forklaret, at de to ghanesiske mænd forblev i Danmark af egen fri vilje, og han nægter sig i øvrigt skyldig.

Der forventes at falde dom i sagen på mandag.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.