Kongeligt besøg i Holstebro Roklub

Første spadestik til Søsportens Center i Holstebro blev i dag taget af H.K.H Prinsesse Benedikte, da Holstebro Roklub var været for Award Night for Dansk Forening for Rosport.

1:05
Byggeriet af det 22,5 millioner kroner dyre anlæg går i gang til januar.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Der blev i dag taget hul på fremtiden for Holstebro Roklub, da første spadestik blev taget til byggeriet af Søsportens Center. Et byggeri til 22,5 millioner kroner, der skal skabe gode forhold for ro-og kajaksportsudøvere, for tilskuerne og for de borgere, der gerne vil bade ved roklubben.

- Både for Holstebro Roklub og rosporten, men også for Holstebro Kommune er det her en fantastisk dag, sagde Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S), da han holdt tale inden det første spadestik blev taget.

Det var H.K.H Prinsesse Benedikte, der er protektor for Dansk Forening for Rosport, der tog det første spadestik lørdag aften ved Vandkraftsøen i Holstebro.

Mange års venten er forbi

Det egentlige byggeri af Søsportens Center går i gang til januar, og forud for det har der været 12 år med ideudvikling, ansøgninger og planlægning.

- Mange låger er vendt, og det har været en lang proces – også for lang. Men nu er vi endelig nået hertil, sagde borgmesteren i sin tale.

Efter Prinsessens spadestik fik borgmesteren lov til at tage det andet spadestik til Søsportens Center.