Holstebro har fået nyt vartegn: - Den er smukkere end Den Lille Havfrue

En traktor i alverdens farver har i dag fået plads midt på Storå i Holstebro midtby.

Traktoren skal stå på Storå over sommeren.
Traktoren skal stå på Storå over sommeren.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

I anledningen af Holstebro Struer Landboforenings 200 års jubilæum har Holstebro i dag fået et nyt midlertidigt vartegn, der er Den Lille Havfrue værdig. 

Midt ude på Storå, der løber igennem bymidten, står nu en traktor på en platform. Og det er ikke en hvilken som helst model. Det er en Ferguson 26.

- Det var den traktortype, der var med til at starte mekaniseringen i Danmark, hvor man gik fra at gå bag en hest til at kunne sidde på en traktor. Det var jo helt fantastisk fremskridt dengang, fortæller landboforeningens formand, Kristian Gade. 

Traktoren er en Ferguson 26. Den er udsmykket af kunsteren Anna-Caroline Bonde Fosmark.
Traktoren er en Ferguson 26. Den er udsmykket af kunsteren Anna-Caroline Bonde Fosmark.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Foreningen var en af landets første foreninger for landmænd. 

- Det var helt unikt at have en forening, der kunne slutte bønderne sammen, fortæller Kristian Gade.

- Lige op til i dag har landbruget betydet rigtig meget for beskæftigelsen her, og i dag er det sådan, at 11 procent af de erhvervsaktive er beskæftiget ved noget, der relaterer sig til landbruget.

Det tog en halv time at få traktoren fra ladet på land til platformen på vand. Og nu skal den stå på åen over sommeren, inden den skal udstilles i Struer, for til sidst at ende på landbrugscenteret i Holstebro. 

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, at den er smukkere end Den Lille Havfrue, lød det begejstret fra formanden.