Høflig tricktyv stjal fra 96-årig kvinde

Midt- og Vestjyllands Politi advarer mod en eller flere tricktyve, som har været på spil i Holstebro.

Fredag aften bankede det på døren hos en 96-årig kvinde. Da hun åbnede døren, stod en mand med et billede af et spædbarn i hånden og spurgte, om han måtte låne et toilet. 

Det siger den 96-årige ja til, men da han forlader hendes hjem igen, mangler der 500 kroner fra hendes pung.

- Tricktyven var på ingen måde aggressiv, men høflig og nærmest helt underdanig. Den 96-årige beskriver ham som østeuropæisk af udseende og engelsktalende, siger vagtchef Bjarne Askholm til TV Midtvest.

Den 96-årige kvinde bor i Toftegade-kvarteret, men også i Brænderigården forsøgte den samme eller en lignende mand med samme fremgangsmåde.

Her ringede manden på hos en 65-årig mand, der dog ikke lukkede tricktyven indenfor.

- Vi kan ikke udelukke, at der er tale om flere mænd, men vi antager, at det er den samme i begge tilfælde, siger vagtchef Bjarne Askholm.

Fælles for de to signalementer givet af den 96-årige kvinde og den 65-årige mand er, at det engelsktalende mænd med østeurpæisk udseende. 

Fremgangsmåden er, at de viser et foto af et spædbarn med læbespalte og spørger, om de må låne toilettet. Den 96-årige kvinde beskriver desuden tricktyven som mellem 35 og 40 år.

- Om det er nogen, der bor i vores region eller de er forbifarende, det kan vi ikke sige noget om, siger Bjarne Askholm.

Både tyveriet og forsøget på tyveri er foregået mellem klokken 17 og 18 fredag aften. Politiet hører gerne fra vidner, der kan have oplysninger i sagen.