Harald fik røvet 214,50

14-årige Harald blev udsat for røveri på åben gade i Holstebro. Sammen med to kammerater hjalp han politiet med at fange røveren, der allerede er blevet dømt.

Harald Simonsen Lauritsen var i byen i Holstebro med sine to kammerater Magnus og Henrik torsdag, da en 43-årig mand greb fat i trøjen på den 14-årige dreng.

- Jeg blev meget overrasket i hvert fald. Han råber direkte ind i hovedet på mig, at han vil have alle mine penge, ellers smadrer han mig. Og så giver jeg ham alle de penge, jeg har. Så siger han "det hele". Og så siger jeg, at det var alt, jeg havde, fortæller 14-årige Harald Simonsen Lauritsen.

Skyggede røveren

Den 43-årige røver slap afsted med 214,50. Men drengene fulgte efter og ringede til politiet, der kunne anholde manden kort efter.

- Var I slet ikke bange? Jo lidt, er man vel, men det var ikke så galt, fortæller Harald Simonsen Lauritsen

- Vi synes, det er lidt forskrækkende, at der sker sådan noget i sådan en lille by som Holstebro. Jeg tænker, det er en stakkel, der laver sådan noget og vi er glade for, der ikke skete noget ved det, fortæller Haralds mor, Anni Simonsen.

Ros til drengene

Drengene får ros af politiet i Holstebro. Fredag eftermiddag fik røveren en straksdom på seks måneders fængsel, som han skal afsone senere. Også Haralds mor roser sønnen og de to kammerater Magnus og Henrik for at følge efter røveren.

- Drengene kan løbe hurtigt, så jeg tror, de kunne løbe fra ham, hvis det skulle være. Så kan man jo godt gøre det, og så bliver det jo nemt for politiet derefter, så de ikke skal ud at lede efter ham, siger Anni Simonsen, der er mor til Harald.