Gade føler sig misforstået: Nu kommer der annoncer sammen med Løkke

Søren Gade er på vej til at indtræde i Europa-Parlamentet, men han vil stadig bidrage til Venstres kamp for at komme i Folketinget - også sammen med Lars Løkke.

Det har indtil videre været en uge i mediernes søgelys for Venstre-politikeren Søren Gade. Søndag fik den tidligere forsvarsminister fra Holstebro et fremragende Europaparlaments-valg, da han opnåede over 200.000 personlige stemmer og dermed blev den danske kandidat med næstflest personlige stemmer overhovedet.

quoteJeg kommer selvfølgelig til at lave en takkeannonce sammen med Lars Løkke i Jylland, hvor Venstre fik et rigtig godt valg. Der vil jeg ud og sige tak til de mennesker sammen med statsministeren.

Søren Gade

Tirsdag blev der så sået tvivl om den nyvalgte Europa-parlamentarikers forhold til nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, da Gade udtalte til Nordjyske, at han ikke ville "ud at hænge på bannere sammen med Lars Løkke" frem mod det kommende folketingsvalg. Han uddyber nu over for TV MIDTVEST, hvad han mente:

- Jeg er selvfølgelig trist over alt den polemik, det har givet. Det var en samtale om, hvorvidt jeg skulle ud og hjælpe i valgkampen. Det skal jeg selvfølgelig, men jeg skal ikke ud og hænge på bannere i områder, hvor jeg ikke har været synlig i EP-valgkampen. Det var mit eneste budskab. Jeg skal jo også passe på min egen troværdighed, fortæller Søren Gade.

´Jeg har absolut intet problem med Lars´

Udtalelserne fra Søren Gade i Nordjyske vakte dog opsigt, fordi partimedlemmer normalt aldrig siger ´nej´ til at indgå i en kampagne sammen med formanden. Søren Gade fortalte senere, at det skyldtes, at han ikke følte, at partiet havde bakket ham ordentlig op i valgkampen.

Han understreger dog, at det ikke har noget med forholdet til Lars Løkke Rasmussen at gøre.

- Mit forhold til Lars Løkke er rigtig fint. Jeg har jo været ekstrem tæt på Lars i de år, hvor jeg var gruppeformand. Det er jo rigtigt, at når jeg ikke længere er gruppeformand, så er jeg jo ikke en del af det officielle lederskab i Venstre, og derfor er jeg ikke så tæt på ham nu, men det er jo jobbet, der definerer det. Jeg har absolut intet problem med Lars, fortæller Søren Gade.

Han fortæller nu, at han ikke har noget imod at optræde i en annonce sammen med statsministeren.

- Jeg kommer selvfølgelig til at lave en takkeannonce sammen med Lars Løkke i Jylland, hvor Venstre fik et rigtig godt valg. Der vil jeg ud og sige tak til de mennesker sammen med statsministeren, men jeg kan jo ikke hænge i København og andre steder i en Folketingsvalgkamp, hvor jeg blev udråbt til at være totalt usynlig i Europaparlaments-valgkampen, siger han.

På vej til Bruxelles

Søren Gade indtræder nu i Europa-Parlamentet sammen med 12 andre danske politikere. Når Storbritannien udtræder af unionen indtræder et 14. medlem så fra Danmark, og allerede nu har Søren Gade gjort sig klar på, hvilket område han ønsker at arbejde med.

- Vi har jo normalt to forskellige udvalgsposter, man kan få. Jeg har allerede meddelt Morten Løkkegaard, at én af de poster, jeg meget gerne vil have, er fiskeriudvalget. Det vil jeg, fordi fiskeri fylder rigtig meget i Nord- og Nordvestjylland i forhold til Brexit, fortæller Søren Gade.

Venstres Søren Gade blev den helt store stemmesluger til Europaparlamentsvalget.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.