Frivillig hjælper asylansøgere i praktik

En praktikplads et vigtigt redskab til at blive en del af det danske arbejdsmarked. Derfor har en ildsjæl fra Holstebro sat sig for at hjælpe asylansøgere i praktik.

Hun er egentlig fuldt beskæftiget som folkeskolelærer, men Inger Margrethe Jacobsen sætter alligevel masser af timer af til at hjælpe de asylansøgere, der bor på Asylcentret i Holstebro.

- Det giver en masse energi. Jeg kan godt komme træt hjem fra arbejde. Men når jeg skal i gang med det her, så har jeg energi igen, forklarer hun og uddyber:

- At se glæden i deres øjne, når de så får en praktikplads – det er det hele værd!

Inger Margrethe Jacobsen bruger noget så gammeldags som en telefonbog, når hun skal finde en praktikplads til asylansøgerne. Men det virker.

- Asylansøgerne er ikke så kræsne, lyder det fra Vestbyens Autoværksted, hvor Medi Mahouram er i praktik.

’My lucky day’

En af de heldige, der har fået hjælp af Inger Margrethe Jacobsen, hedder Medi Mahouram. For to måneder siden startede han i praktik hos Vestbyens Autoværksted i Holstbro.

- Det var min heldige dag. Jeg kan være til gavn for samfundet. Det er meget værdifuldt for mig, forklarer han på engelsk. 

Vestbyens Autoværksted fandt hun også i telefonbogen. Hør, hvad værkstedets ejer mener om sin nye praktikants arbejdskraft i indslaget her på siden.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.