Fra Vestjylland til Dubai: 24-årige Frederik driver millionvirksomhed i ørkenen

Selvom den nye hjemby er omkring 7000 kilometer væk, er barndomsbyen Holstebro stærkt repræsenteret i Frederik Pahuus’ virksomhed i Dubai.

2:17
Frederik Pahuus har boet i Dubai med sin kæreste i cirka to måneder.
Foto: Privatfoto

24-årige Frederik Pahuus er født og opvokset i Holstebro. Men nu er den vestjyske by blevet en feriedestination for ham.

Til hverdag befinder han sig under varmere himmelstrøg – kontoret er nemlig hans hjem i Dubai. Det lyder måske lidt omvendt, men for Frederik Pahuus giver det god mening.

- Det er bare meget mere ideelt at sparre med folk. Det er sindssygt vigtigt, at man er i et miljø, hvor man er med ligesindede, siger han.

Sammen med Jeppe Østergaard Hansen, som han kender fra Holstebro, driver han Eastweb. Det er en virksomhed, hvor de dels laver online marketing – og dels underviser andre i at opbygge og drive en virksomhed som deres egen.

- Vi bruger de sociale medier og alle digitale muligheder til at få folk til at vide, hvem du er, og hvad du kan, og hvordan du kan hjælpe dem og så forhåbentlig få dem til at blive betalende kunde hos dig, forklarer Frederik Pahuus.

Og det går, efter eget udsagn, ’fint’ med forretningen.

- Jeg tror, vi har fundet noget, vi er rigtig gode til. Vi har nogle rigtig pæne tal fra dem, vi har hjulpet, så der er et godt grundlag for at vide, at det, vi laver for folk, virker. Og det hjælper jo rigtig meget, når man skal ud at sælge sig selv og det, man laver, siger iværksætteren.

Startede som selvstændig efter gymnasiet

I dag har de to virksomhedsejere seks fuldtidsansatte i virksomheden. Halvdelen af dem kommer ligesom dem selv fra Holstebro.

- Både Jeppe og jeg har et rigtig tæt forhold til Holstebro, og så er det bare rigtig rart, at man ligesom kan dele det, og at det også er en del af historien. Det gør det lidt mere familiært, siger Frederik Pahuus.

Rikke Pahuus er glad for at have sin søn hjemme for en stund - inden han igen flyver til Dubai.
Rikke Pahuus er glad for at have sin søn hjemme for en stund - inden han igen flyver til Dubai.

Begge  iværksættere har ikke anden uddannelse end handelsgymnasiet bag sig. Men det ser de ikke som nogen hindring.

- Verden bevæger sig så stærkt med trends og medier, og jeg tror bare, at Jeppe og jeg har været dygtige til at følge med den udvikling. Og så har vi turdet at tage springet og sige, at selvom vi ikke har nogen uddannelse eller andet til at underbygge det, så kan vi bare se, at der sker noget på markedet.

Det er cirka to måneder siden, Frederik Pahuus flyttede til Dubai sammen med sin kæreste. Og selvom han er sikker på, at de vender tilbage til Danmark inden for en overskuelig årrække, så vinder Dubai lige nu over fødebyen.

- Lige nu, som en 24-årig iværksætter, må jeg give den til Dubai. Men jeg er helt sikker på, at når jeg som 26-27-årig skal til at have børn og starte en familie, så ved jeg også godt, hvor jeg ender.