Fra Hong Kong til Holstebro

Spejdere fra Hong Kong er imponeret over Holstebros åbne himmel. (Foto: Ulrik M. Eriksen)

- Det er virkelig fantastisk, at man kan se stjernehimlen om aftenen her på lejren, siger 18-årige Donald Lee.

Han har været på en lidt længere rejse end de fleste for at komme på Spejdernes Lejr. Han kommer nemlig fra Hong Kong, der ligger næsten 9000 km og hele seks tidszoner fra Holstebro.

- Vi er slet ikke vant til at se den åbne himmel, fordi i Hong Kong er der mange høje bygninger og meget luftforurening, fortæller 17-årige Erica Lai. Hun var meget imponeret over fyrværkeriet til åbningsshowet.

- Jeg har aldrig set fyrværkeri så tæt på, siger hun. Selvom meget fyrværkeri bliver lavet i Kina, er det altså noget andet på en åben mark i Holstebro.

Spejderlejr på stadion

Donald og Erica bor sammen med deres kinesiske spejderkammerater hos deres venskabsgruppe fra Det Danske Spejderkorps i Kongens Lyngby.

- Spejdernes Lejr er en super mulighed for at lære flere europæiske spejdere at kende og ikke mindst opleve, hvordan jeres spejderkultur er, siger Donald.

Hjemme i Hong Kong plejer de ikke lige at inddrage en hel mark til at lave spejderarbejde.

- Der bor næsten syv millioner mennesker i Hong Kong, og når vi er på store lejre, er det inde på et

stadion, hvor man ikke bygger med rafter, graver i jorden og tænder bål, fortæller Erica.

Spejderne fra Hong Kong har smagt på rødgrød med fløde, byttet mærker med de danske spejdere og sågar været en tur i Legoland. Men det største indtryk er nu den åbne himmel over Holstebro.

Spejdernes Lejr har deres egen avis, der dagligt udkommer i 36.000 eksemplarer. Vi vil hele ugen bringe udvalgte artikler fra avisen. Denne artikel er skrevet af Lise Lybeck.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.