Folkeskolelærer politianmeldt af to forældrepar

To gange i løbet af ugen har politiet modtaget anmeldelser af en lærer på Rolf Krake Skolen i Holstebro.

Ifølge drengen på billedet fik han proppet papiret i munden af læreren og skulle stå med det i munden i 20 minutter, skriver Dagbladet Holstebro Struer.
Ifølge drengen på billedet fik han proppet papiret i munden af læreren og skulle stå med det i munden i 20 minutter, skriver Dagbladet Holstebro Struer.
Foto: Privat

Elever fra en udskolingsklasse på Rolf Krake Skolen i Holstebro har i løbet af ugen berettet om ubehagelige oplevelser med en lærer.

Det fortæller Birgit Guldbjerg, der har en søn, der går i klasse med de to børn, hvis forældre har anmeldt læreren.

- Jeg synes ikke, at nogen skal undervises på den måde. Det tænker jeg, skolen er enig i. Det er ikke det værdigrundlag, skolen bygger på, siger hun.

Hun fortæller, at flere af eleverne fra klassen uafhængigt af hinanden har fortalt stort set identisk om episoder med læreren.

- Jeg tænker, at det er fuldt reelt, at det er ikke en hetz mod én lærer. Der er bevismaterialer, det er ikke bare, fordi de har en lærer, de ikke kan lide, siger Birgit Guldbjerg.

Her henviser hun til billedet, vi viser med artiklen her.

Ifølge hende har eleverne fortalt om episoder, hvor læreren har slået og sparket elever, været verbal grov og i en episode proppet papir i munden af en elev.

Sagen efterforskes

Politiet har bekræftet anmeldelsen fra ét forældrepar torsdag den. 26. oktober til Dagbladet Holstebro Struer, og lørdag fortæller Birgit Guldbjerg til TV MIDTVEST, at endnu et forældrepar, der ikke ønsker at stå frem med navn, har indgivet en anmeldelse.

- Vi efterforsker sagen, danner os et overblik og skal have afhørt nogle parter i den. Lige nu er vi på det helt indledende stadie, siger Torben Ladefoged, som er leder af politiets efterforskning i Holstebro, til Dagbladet Holstebro Struer.

Vi har været i kontakt med skoleleder på Rolf Krake Skolen, Ole Priess, der ikke kan komme med nogen kommentarer, som situationen er nu.

Startede med en mail fra læreren

Ifølge Birgit Guldbjerg er den ene af episoderne, der er skyld i en anmeldelse, sket før efterårsferien, men hun har først hørt om det nu.

- Jeg kan undre mig over, at børnene ikke har turde fortælle det, siger hun.

- Om mandagen får vi en mail på Aula, om at den pågældende lærer flytter fysik/kemi-undervisningen til klassen med teori og opgaver, fordi der har været en ’ikke hensigtsmæssig opførsel’ i fysiklokalet, fortæller Birgit Guldbjerg.

Det affødte alligevel en snak med deres søn, der her åbnede op om oplevelser med læreren.

Og det har ifølge Birgit Guldbjerg startet flere samtaler mellem forældre og børn, der har resulteret i, at flere forældre har kontaktet skolen.

- Vi modtog fredag morgen en besked fra skolen om, at de grundet flere henvendelser undersøger sagen, siger hun.

Birgit Guldbjerg afventer nu en reaktion fra skolen.

- Det skal selvfølgelig belyses. Børnene har deres oplevelse af det, der er sket. Og så det må være op til politiet nu, om der skal rejses sigtelse af den anmeldte, siger hun.