Flere kyllinger slagtes i udlandet

Antallet af danske kyllinger, der bliver slagtet i udlandet, er eksploderet. Den udvikling kan ramme slagterierne, som får et mindre råvare-grundlag.

De danske fjerkræ-slagterier er inde i samme onde cirkel som svineslagterierne. Råvare-grundlaget bliver mindre, fordi avlerne får flere penge for deres kyllinger i udlandet. Det skriver Børsen mandag. I 2006 blev der eksporteret 1 million slagtekyllinger - sidste år var tallet 7,3 millioner. Og det tal vil stige, mener formanden for de danske fjerkræ-avlere, Martin Merrild, fordi producenterne har succes med eksporten. Hos Rose Poultry er det indtil videre kun 4-5 procent af råvare-grundlaget, der går til udlandet, men adm. direktør, Per V. Møller, er opmærksom på den nye tendens.  

- Selvfølgelig bekymrer det os lidt. Vi vil gerne have mange kunder i butikken, det er klart. Jeg tror bare ikke, at man kan kæmpe imod en udvikling. Der er jo ikke langt fra Sønderjylland til grænsen, siger han til tvmidtvest.dk.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.