Flemming låner sin gamle efterskole millioner

Rydhave Slot Efterskole har fået hjælp af en tidligere elev, som har lånt skolen et millionbeløb. Skolen har ellers i flere år haft nedgang i både økonomi og elevtal, men det skal der laves om på.

Skrantende økonomi, skiftende forstandere og svigtende elevtal - ja, tilværelsen de seneste år har ikke været nem for Rydhave Slot Efterskole. Men det har ikke skræmt Flemming Nielsen fra at hjælpe skolen på rette vej. Sammen med andre investorer, udlåner han nu et stort millionbeløb til Rydhave, så den kan komme på rette kurs.

- Det er for at unge mennesker skal have de samme muligheder, som jeg havde. De unge mennesker, som har problemer i skolen eller som ikke får de karakterer som samfundet efterhånden kræver i dag, siger Flemming Nielsen, bestyrelsesformand, Vinderup Træindustri A/S. 

Rydhave Slot Efterskole har i flere år haft nedgang i både økonomi og elevtal, men nu skal der tænkes anderledes, så skolen fremover kan skille sig ud fra mængden.
Rydhave Slot Efterskole har i flere år haft nedgang i både økonomi og elevtal, men nu skal der tænkes anderledes, så skolen fremover kan skille sig ud fra mængden.
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Pengene er blandt andet blevet brugt på at specialisere efterskolens udbud. Derfor er der kommet to nye ting til, nemlig e-sport og cykling, med en professionel rytter som underviser.

quoteDet er for at unge mennesker skal have de samme muligheder, som jeg havde. De unge mennesker, som har problemer i skolen eller som ikke får de karakterer, som samfundet efterhånden kræver i dag

Flemming Nielsen, bestyrelsesformand, Vinderup Træindustri A/S.

- Der skal nytænkning til og der skal satses anderledes, og det skal ikke køre som andre efterskoler, for man kan nemt kopiere andet, men hvor skal man så få eleverne fra? En efterskole som Rydhave skal køre ligesom en virksomhed. Du er nødt til at satse på det, der efterspørges, siger Flemming Nielsen, bestyrelsesformand, Vinderup Træindustri A/S.

Skolen gav ham selvværd

Flemming Nielsen ville gerne i realen i sin tid, men da han søgte om det faldt hans karakterer og dermed hans selvværd. Han blev erklæret uegnet til at gå i realen, og derfor tog han i stedet på efterskole på Rydhave. Dengang gjorde det ondt, men nu føles det hele meget bedre.

- Det gav mig godt nok det selvværd, som jeg havde behov for, og som jeg kunne bygge videre på, siger Flemming Nielsen, bestyrelsesformand, Vinderup Træindustri A/S.

Han står i dag bag en af Europas største limtræsfabrikker. Han har 120 ansatte, og derudover har han to andre virksomheder.

2:23