Fik dødstrusler: Youtuber hængt ud for pædofili

Hamsa Yassin fra Holstebro er blevet anklaget for at sende nøgenbilleder til mindreårige. Youtuberen har også modtaget dødstrusler.

- Jeg fik de sygeste dødstrusler.

Ordene kommer fra Hamsa Yassin fra Holstebro. Han har været en del af et større YouTube-drama.

- Altså jeg bliver helt ubehagelig bare ved tanken om, hvordan jeg reagerede på det tidspunkt.

Det hele begyndte, da en anden youtuber kaldte ham pædofil, og beskyldte ham for at sende nøgenbilleder til mindreårige. Herefter fulgte flere kendte youtubere trop. Nogle videoer med beskyldninger om pædofili mod netop Hamsa Yassin er blevet set mere end 200.000 gange.

- På YouTube kan du bare sidde og sige alt muligt pis og sidde og svine folk til og sidde og sige lige præcis, hvad du har lyst til, og folk hopper med på den med det samme, siger Hamsa Yassin, der er blogger og youtuber.

- Det er det, det handler om at hænge folk ud, så kan du få flere følgere, siger han.

Sagen er et eksempel på, hvor hård tonen på YouTube kan være.

Hør interviewet med Thomas Bigum

- Det er en nyere form for reality-tv, det vi ser her. siger ekspert i sociale medier Thomas Bigum. 

- Mens det var reality i tv, så var der nogle producere af fx Paradise Hotel, der satte rammerne og reglerne, og må vi antage også, hvor ond kan man have lov at være mod hinanden. Nu er der ingen sætter rammerne, så nu er der frit slag, siger Thomas Bigum eksperten. 

Nu er dødstruslerne dog blevet forvandlet til støttende beskeder fra følgerne, og det er lige før det er dramaet værd for Hamsa Yassin.

- Det jeg kan trøste mig med, det er, i hvert fald at mine egne sociale medier er splunget fuldstændigt i luften på meget kort tid. Altså, det er helt vildt, siger Hamsa.

Hamsa Yassin har godt 25.000 følgere på YouTube.