Der blev helt stille i salen, da klassekammerat afgav forklaring i pædofilisag

På fjerdedagen i retssagen mod en 35-årig mand, der er tiltalt for en voldtægt af en dengang 9-årig pige, er flere vidner blevet afhørt.

I dag blev der afspillet en forklaring fra en af offerets venner. En 8-årig dreng.
I dag blev der afspillet en forklaring fra en af offerets venner. En 8-årig dreng.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Det er dag fire i retssagen mod en 35-årig mand fra Vinderupegnen, der er tiltalt for at have voldtaget og frihedsberøvet en dengang niårig pige sidste år.

I dag blev der afspillet en forklaring fra en af offerets klassekammerater i Retten i Holstebro. En otteårige dreng fortalte i videoafhøringen om, hvordan pigen havde fortalt ham om voldtægten dagen efter i skolen.

Der blev helt stille i salen, mens afhøringen på omkring en halv time blev afspillet.

I forklaringen fra klassekammeraten kom det frem, at den niårige pige havde fået at vide af gerningsmanden, at hun ikke måtte sige det til nogen, for så ville hun ikke få lov til at se sin mor igen.

Kollega i vidneskranken

Til formiddag var otte vidner inde at afgive forklaring. Blandt andet en af den tiltaltes kollegaer, som ofte talte i telefon med den tiltalte.

Kollegaen blev spurgt ind til en særlig samtale mellem ham og den tiltalte få dage efter voldtægten. Her fortalte tiltalte i telefonen en information, som kollegaen studsede over.

- "Jeg får sikkert også skylden for det der i Vinderup", sådan sagde tiltalte til mig i telefonen. Han fortalte også, at han tidligere har været dømt, forklarede kollegaen.

Det spurgte anklageren nærmere ind til, for på daværende tidspunkt havde der ikke været nogen information i medierne om voldtægten i Vinderup.

- Jeg vidste ikke noget om, at der var sket noget. Det var først da det kom i avisen, at jeg sagde til min kone: Hvor vidste han (tiltalte red.) så det fra, sagde kollegaen fra vidneskranken.

Den 35-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden 23. juni 2018.