Centrum afspærret: Politi har affyret skud

En mand, der har smadret butiksruder og bilruder på nærliggende parkeringsplads er blevet anholdt. Politiklagemyndigheden er nu på vej til stedet, hvor betjente måtte yde førstehjælp.

Midt- og Vestjyllands Politi afspærrede lørdag et område af Holstebro centrum.

I forbindelse med en anholdelse 16.35 har politiet affyret skud mod en mand. Den mand er nu afgået ved døden. Det bekræfter Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

- Vidner melder til os, at en voldsom mand har smadret ruder ved butikker på Store Torv og biler på parkeringsplads i nærheden, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even lørdag umiddelbart efter hændelsen. 

- Under anholdelsen af ham har vi afgivet et skud, bekræftede han. 

Politiklagemyndigheden har nu overtaget efterforskningen af skudepisoden. 

Det skriver myndigheden selv i en pressemeddelelse.

Politiklagemyndigheden iværksætter efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorlig til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.


Lægehelikopter lettet

Politiet vil på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræfte om den anholdte mand er ramt af skud, eller oplyse, hvilken tilstand manden er i. 

Men på det sociale medie X skriver politiet, at der er ydet førstehjælp til manden, og at han er fløjet med en lægehelikopter til Skejby hospital. 

- Han så livløs ud

TV MIDTVESTs reporter på stedet har talt med flere vidner omkring Den Røde Plads i Holstebro. 

Lucas Gråkjær arbejder på River Saloon i centrum af Holstebro, og åbnede døren fra baren og ud på gaden, da han så politi. 

- Der var 10-15 betjente som omringede en mand, der lå på ryggen lige ude foran vores dør. Han så livløs ud, fortæller Lucas Gråkjær til TV MIDTVEST. 

Undersøger område og søger vidner

Politiet afspærrer fortsat af området omkring Den Røde Plads, Brotorvet og Musikteateret i Holstebro. Det vil foregå nogle timer endnu, oplyser politiet på X. 

 - I øjeblikket har vi sikret området for at efterforske, hvad der er sket, og taler med vidner, så vi får klarlagt episoden, fortæller vagtchef, Lars Even. 

0:29

På det sociale medie X kalder politiet episoden for en "alvorlig hændelse" som lige nu efterforskes nærmere. 

Derudover søger politiet lige nu vidner, som skal henvende sig på 114. 

Vi vil meget gerne høre fra vidner til episoden på tlf: 114. Politiklagemyndigheden er tilkaldt og på vej. Afspærringen i Holstebro vil bestå nogle timer endnu. Følg vores anvisninger på stedet. Ikke yderligere informationer for nu. 

 Artiklen opdateres...