Bølge af indbrud i håndværkerbiler

15 håndværkerbiler i Struer og Holstebro er blevet tømt for udstyr af tyve på tre dage.

​En regulær bølge af indbrudstyverier mod håndværkerbiler har ramt Holstebro og Struer. 

Mandag er syv biler tømt for udstyr. Tre blev ramt tirsdag. Og natten til onsdag er det gået ud over fem håndværkerbiler i Struer.

- Det er længe siden vi sidst har haft så mange indbrud i et hug, fortæller Politikommissær Inger Lillian Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Værktøj for flere hundrede tusinder kroner

På Fabriksvej i Struer er flere håndværkere blevet ramt af indbrudsbølgen, og det er blandt andet gået ud over Claus Christiansens VVS-firma. 

- Jeg tror det er en fire, fem biler her på vejen der er blevet ramt. De har taget alt el-værktøj fra bilen, siger Claus Christiansen. 

Alene udstyret som tyvene har stjålet fra Claus Christiansen løber op i omkring 40.000 kroner. 

- Det er virkelig træls og irriterende at møde sådan en morgen og opleve at tingene er ødelagt, og vi derfor ikke kan sende folk ud for at arbejde, fortæller Claus Christiansen. 

Indbruddene er sket om natten. Alle typer udstyr er blevet stjålet. Alt fra boremaskiner og vinkelsliber til skruetrækkere og save. Der er sandsynligvis tale om de samme gerningsmænd. 

- Jeg kan ikke sige noget om, hvem og hvor de kommer fra, men der er en god chance for, at det er de samme gerningsmænd vi er ude efter, siger Inger Lillian Jensen. 

Politiet har nu ekstra fokus på indbrudstyvene, når de patruljerer om natten.