Bedre omklædningsfaciliteter skal trække stjerner til Holstebro

Kulturperlen i Holstebro er netop ved at lægge sidste hånd på helt nye omklædningsfaciliteter til kunstnere og borgere.

00:55

- Det har været en kamp, men det har været det værd, siger Poul Hornshøj, der er formand for Kulturperlen i Holstebro.

De har ventet i rigtig mange år. Faktisk lidt for mange, hvis man spørger formanden for Kulturperlen i Holstebro. Men nu har de endelig fået nye faciliteter ved Lystanlæggets friluftsscene.

- Jeg har det rigtig fantastisk godt, og jeg glæder mig som et lille barn til, at det sidste bliver gjort færdigt, siger Poul Hornshøj, der er formand for Kulturperlen i Holstebro.

Jeg glæder mig som et lille barn til, at man får det sidste gjort færdigt.

Poul Hornshøj, formand, Kulturperlen i Holstebro

Han har været en del af Kulturperlen i 30 år. I 25 af dem har han kæmpet for at få nye omklædningsfaciliteter til kunstnerne, og endelig er det lykkedes.

- Det har været en kamp, men det har været det værd, siger han.

- Mange af de kunstnere, vi har haft svært ved at få til byen på grund af vores faciliteter, dem har vi større chance for at tiltrække nu, siger Poul Hornshøj, der er formand for Kulturperlen i Holstebro. Foto: Casper Roslyng, TV MIDTVEST

Ikke en stjerne værdig

Mange store kunstner har sagt pænt nej tak til at klæde om i de gamle faciliteter. Simpelthen fordi de ikke var stjerner værdige.

- Bonnie Tyler og Suzi Quatro var nogle af de kunstnere, som ikke ville klæde om under de gamle forhold, og i stedet klædte om på hotellet og skulle køres frem og tilbage. Den tid tror jeg, vi er ovre, og det er dejligt, for det er sjovere, at de er hernede. Det er jo en del af det, siger han.

Han håber, at de nye forhold vil trække flere store navne til byen. Og at publikum kan få en endnu bedre koncertoplevelse.

- Nu bliver kunstnerne her i stedet for at køre på hotel og klæde om, og det vil sige, at vi nu kan give vores kunstnere en endnu større service, hvor vores publikummer kommer ned og hilser på dem, og det bliver rigtig, rigtig godt, siger Poul Hornshøj.

Det har kostet omkring tre millioner kroner at forbedre anlægget i Holstebro.

Fakta om det nye projekt

Det bliver der bygget: Fire pavilloner med nye omklædningsfaciliteter med bad og opholdsrum og en ny toiletbygning med handicaptoilet.

Hvem betaler: Holstebro Byråd har godkendt en anlægsbevilling på 1.575.000 kroner til forbedringerne. Færchfonden har givet 1.000.000 kroner til Kulturperlens nye faciliteter.

Kilde: Holstebro Kommune