Anders vender tilbage med sin festival: Jazz Nights spiller op for anden gang

Anders Mogensen vil dele sin kærlighed til jazz med sin hjemby. Derfor tog han initiativ til at skabe jazz festivalen Jazz Nights i Holstebro og Struer.

1:48
Jazztrommeslageren Anders Mogensen er lige nu tilbage i Holstebro, hvor han er opvokset.
Foto: Pernille Leftes Niclasen, TV MIDTVEST

Fra 22. til 28. september løber jazz festivalen Jazz Nights af stablen i Holstebro og Struer. 

Det er den lokale jazztrommeslager Anders Mogensen, der sidste år tog initiativet til at skabe en jazz festival i Holstebro, der står bag festivalen. For selvom det er mere end 30 år siden, at han flyttede fra barndomsbyen, betyder musikscenen og musikudviklingen i Holstebro stadig meget for ham.

- Jeg synes, at der skal en jazz festival til Holstebro, fordi der i mange år ikke har været en. Der har været en klassisk kammermusik festival, der hedder Klassiske Dage, men der var ligesom en efterspørgsel for at lave et jazz-sidestykke til den, Så det er dét, jeg har gjort, fortæller Anders Mogensen.

Jazz i det vestjyske 

Jazz Nights, der nu er i fuld gang, byder på en række koncerter, artist talks, workshops og en DJ jazz-oplevelse, og man vil både kunne opleve lokale, nationale og ikke mindst internationale musikere give koncert under festivalen.

Til dagligt bor Anders Mogensen i Odense, hvor han underviser på Syddansk Musikkonservatorium, men lige siden han flyttede fra hjembyen, har han haft en finger på pulsen i forhold til den musikalske udvikling.

- Jeg har en tæt tilknytning til Musikskolen i Holstebro og er enormt glad for det samarbejde, jeg har med dem. Der sker mange spændende ting på musikscenen i Holstebro, fortæller Anders Mogensen.

Han håber på, at jazzen vinder indtog i det vestjyske, og at jazz festivalen kan vende tilbage år efter år i fremtiden.

- Jeg håber, at folk tager Jazz Nights til sig, så de hvert år tænker, at det er da noget, vi skal til, og så håber jeg selvfølgelig, at flere folk får øjnene op for jazz musikken. 

Her kan programmet for Jazz Nights ses.