95-årige Magda i børnehave: Venskabet mellem generationer blomstrer

I dag tog 95-årige Magda Rebbe for første gang turen fra plejehjemmet til børnehaven og besøgte sine nye venner på deres hjemmebane.

95-årige Magda Rebbe er dement, men i selskab med børnene blomstrer hun op. I dag besøgte hun børnehaven i Holstebro.
95-årige Magda Rebbe er dement, men i selskab med børnene blomstrer hun op. I dag besøgte hun børnehaven i Holstebro.
Foto: Marc Killigren, TV MIDTVEST

Dokumentarserien Børnechok på Plejehjem gik landet rundt. Det rørende møde mellem en gruppe børnehavebørn og en gruppe gamle på et plejehjem i Holstebro gav stof til eftertanke, og rigtig mange husker, hvordan for eksempel den 95-årige demente Magda Rebbe livede op, da hun blev en del af et nyt fællesskab med børnene.

2:55
     

Lige siden deres første møde har børnehavebørnene én gang om måneden kigget forbi plejehjemmet Parkvænget i Holstebro – til stor glæde for alle parter.

Men i dag blev rollerne byttet om. I dag var det de gamle, der skulle besøge deres nye venner på deres hjemmebane i børnehaven. En af dem var netop Magda Rebbe.

- Det er virkelig fedt. Da jeg spurgte Magda, om hun ville med over til børnene, der lyste hun op. Hun var bare med på den med det samme. Hun blev usikker på vejen herover, men så snart hun ser børnene, så er hun med på den, fortæller Britta Pedersen, der er ansat på Plejehjemmet Parkvænget.

6:59
I to uger flyttede en gruppe børnehavebørn ind på et plejehjem i Holstebro. Og det har givet fantastiske resultater.

Stor gensynsglæde hos både store og små

Magda Rebbe nød gensynet med sine yngste venner til en dag, hvor der var tid og ro til bare at være, tid til at holde i hånd, sidde om bålet og nyde børnenes sange.

- Det betyder meget for de gamle, at de ved, hvor børnene hører til henne. Magda har jo aldrig selv kendt til en børnehave. Og at se så mange børn på én gang, det giver bare glæde, fortæller Britta Pedersen.

Lisbeth Lærke er pædagog i Børneuniverset Mejdal – også hér har dagen været ventet med længsel:

- Jeg bliver så glad for at se, hvordan børnene agerer i det her. Vi kan se, at dem, som virkelig bare synes, det her er spændende, de vil rigtig gerne lære de gamle at kende. De søger dem helt automatisk. Det giver et godt og naturligt venskab mellem dem, fortæller hun.

Dagen sluttede af med frokost på legepladsen. Her fik Magda Rebbe god hjælp af børnene, da den medbragte madpakke skulle pakkes op. 

3:07
Se hele indslaget fra besøget i børnehaven her. 
3:00
Projektet Børnechok på plejehjem satte også gang i tankerne hos de pårørende til børnene og de gamle.